Dobré ráno, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 svatbaFotogalerie: Takovou slávu ještě nenápadná Knihařská ulice za svoji dlouhou historii nezažila! Do úzké uličky za prostějovskou radnicí se v sobotním poledni sjela nablízkaná a slavnostně nazdobená fára. Z jednoho z nich vystoupila třiadvacetiletá nevěsta Adéla Grossertová, z druhého pak ženich o osm roků starší David Brlica… A PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl u toho!

Při sobotní svatbě na prostějovském magistrátu bylo zpočátku vše jinak. Zatímco obvykle svatebčané parkují na prostranství přímo před radnicí, v sobotu kvůli čtvrtému setkání Hanáků, konaném právě na náměstí, museli dojet do uzounké Knihařské ulice. Tím však komplikace zdaleka neskončily. Následně slavnostní zástup prošel úzkou brankou a vydal se do radniční budovy přes rozkopaný dvůr. Naštěstí zde zůstal dosud nerozbombardovaný chodníček, po němž mohli slavnostní hosté bez problémů projít. „I ten vezme brzy za své. Rozhodli jsme se však, že to bude až po této svatbě,“ vysvětlila Večerníku náměstkyně primátora statutárního města Prostějov Ivana Hemerková, která v sobotu vystupovala v roli oddávající. Víceméně tak potvrdila, že kdyby vstřícnost ze strany úřadu nenastala, musel ženich nést nevěstu už skutečně od auta...

 

Díky sympatickému kroku magistrátu ale David Brlica svoji milou přenášet přes staveniště nemusel, naopak do radnice mohl spořádaně zamířit klasicky v doprovodu maminky. Jeho vyvolenou pak kolem bagrů odvedl k „oltáři“ její tatínek.

Tradiční Hanácké slavnosti ani IV. setkání Hanáků probíhající pod okny radnice pak svatební obřad nijak výrazněji nepoznamenalo. Přestože zástupci magistrátu organizátorům svatby kvůli výše uvedeným komplikacím nabízeli jiné termíny, ti však tvrdošíjně trvali na tom, který si sami zvolili. Takže nezbývalo, než jim vyjít vstříc.

„Škoda. Podle mě David nevyužil šanci, která mu spadla přímo z nebes. Svatbu klidně ještě mohl odložit s tím, že proběhne až bude radnice opravená. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam…,“ mínil s ironickým úsměvem jeden z ženichových svobodných kamarádů.

37 svatba2 37 svatba5 nahled 37_svatba3 37 svatba4
37 svatba6 37 svatba7

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...