Dobré ráno, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 nadraziDvoje nové hodiny mají již brzy přibýt na hlavním prostějovském nádraží. Jana Kostelníková z občanského sdružení „Přijdu včas“ městu nabídla, že by je mohly doplnit hlásiče na městskou policii a hasiče. U zastupitelů ovšem neuspěla...

„Na nádraží je zvýšená kriminalita, proto se může hodit, pokud lidé budou mít šanci okamžitě přivolat strážníky a hasiče jediným stisknutím tlačítka umístěného na hodinách,“ lobbovala na úterním zastupitelstvu Jana Kostelníková za svůj projekt „Přijdu včas“. Ten sveřepě prosazuje už od roku 2007, přes mnohé překážky se jí nakonec v Prostějově podařilo prosadit už dvoje hodiny s hlásiči. Ty první stojí nedaleko hřiště u školy Jana Železného, druhé pak na Neumanově náměstí. Nápad se přitom ujal již také v Olomouci, Šternberku a řadě dalších měst.

 

Prostějovští zastupitelé jsou v případě jejího projektu ovšem stále opatrní. „Bojím se zneužití takového typu hodin. Strážníci s hasiči pak nebudou dělat nic jiného než vyjíždět na dané místo, kam je někdo přivolá jen pro své obveselení,“ upozornil například radní Zdeněk Peichl.  Ani u ostatních Jana Kostelníková neuspěla. Z dvaatřiceti hlasujících bylo proti návrhu dvanáct, ostatní se zdrželi. „To mě mrzí, de facto mi neřekli ani ano, ani ne...,“ utrousila zklamaná Kostelníková. To však nic nemění na faktu, že se v Prostějově brzy objeví dvoje nové venkovní hodiny se standardním designem. Jedny budou umístěny před budovou hlavního vlakového nádraží, druhé pak na autobusovém nádraží. „Myslím, že do tohoto prostředí zapadnou lépe,“ nechala se slyšet Alena Rašková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov. Náklady na jejich pořízení vyjdou na stoosmdesát tisíc korun.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...