Dobrý večer, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 prevence1Jak předcházet dětským úrazům a nemocem se v sobotu dopoledne dozvěděly z úst těch nejpovolanějších desítky návštěvníků Dětského dopravního centra za místním nádražím. Oblastní spolek Českého červeného kříže Prostejov si připravil pro všechny návštěvníky Dětského dopravního centra zdravotnickou akci, věnovanou prevenci dětských úrazů a nemocí. Zájemci si mohli na několika stanovištích prakticky vyzkoušet první pomoci transport zraněného, různé obvazové techniky a polohování zraněného. Schválně, jestli byste věděli, jak správně resuscitovat dospělého člověka a jak miminko? I to si mohli na realistických figurínách účastníci sobotní akce ozkoušet na vlastní kůži. „Účastníci mohou ochutnat i něco málo ze zdravé stravy. Pro osvěžení je tu připraven ledový mátový čaj slazený stévií, hlad zažene zdravá ovocná buchta z pčeničné mouky a otrub a jako něco malého na zub jsme připravili zeleninové ‚zavřihubky‘. Na všechny zdravé pochoutky jsou k dispozici recepty, které si mohou zájemci opsat,“ přiblížila detaily akce ředitelka Oblastního spolku Červeného kříže Prostějov Ing. Lenka Černochová. To ale nebylo zdaleka všechno, co se v sobotu dopoledne na dopravním hřišti dělo. Malí i velcí zájemci si díky pracovníkům a dobrovolným asistentům SONS paní Aleně Hejčové a Monice Jorníčkové mohli vyzkoušet jaké to je, být v kůži nevidomého, což si nemohl nechat ujít ani Prostějovský Večerník. Na vlastní oči zakryté neprůhlednou páskou jsme si spolu s dalšími zájemci vyzkoušeli podpis naslepo, hmatové poznávání mincí a bankovek i chůzi se slepeckou holí a popravdě, nic jednoduchého nebylo! Pokud byste si i vy rádi ověřili své zdravotnické znalosti a současně se spolu s dětmi přiučili něčemu novému, máte možnost navštívit Dětské dopravní centrum za místním nádražím ještě po tři následující sobotní dopoledne, 31. srpna, 7 a 14. září, kde se vás v rámci programu ujmou kvalifikovaní pracovníci ČČK, SONS a příslušníci Městské policie.
34 prevence2 34 prevence3
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...