Dobré ráno, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 nagyKdo by to byl řekl, že Prostějované začnou více dbát na dodržování veřejného pořádku! Ale je to tak. Za první pololetí tohoto roku se našinec výrazně polepšil, strážníci městské policie totiž řešili o bezmála pět stovek případů narušení veřejného pořádku méně než ve stejném období loňského roku.

 „Je pravda, že v poslední době se v Prostějově dějí věci, se kterými se absolutně nedá spokojit a je zapotřebí, abychom společně s kolegy ze státní policie stav kriminality a veřejného pořádku zlepšili. Ale co se týká stavu právě té druhé oblasti, tedy veřejného pořádku ve městě, tady bych si dovolil být s ohledem na statistické ukazatele za první pololetí mírně optimistický,“ řekl Večerníku Jan Nagy, velitel Městské policie v Prostějově.

Podle uvedené statistiky je totiž jasné, že počet přestupků spáchaných občany Prostějova se v prvních šesti měsících výrazně snížil. „Tento výsledek do jisté míry kopíruje i statistiku kriminality Policie ČR. Co se týká přestupků na úseku veřejného pořádku, v prvním pololetí strážníci na území Prostějova řešili 4 586 případů, kdežto ve stejném období loňského roku jich bylo 5 065. Došlo tedy k poklesu o bezmála 500 případů,“ uvedl významný fakt Jan Nagy. 

Během prvního pololetí roku 2013 se počet oznámení na linku 156 zvýšil na celkový počet 2 726. Při hlídkové činnosti naši strážníci zadrželi 31 pachatelů trestné činnosti, dalších 83 osob předali státním policistům pro podezření ze spáchání trestného činu.

Bez zajímavosti není určitě skutečnost, že se o deset procent snížil i počet přestupků spáchaných v dopravě. Celkem řidiči v prvním pololetí hřešili na základě odhalení strážníků v 3 527 případech. „Statistické údaje odpovídají současnému stavu veřejného pořádku. V následujícím období však bude nutné činnost zaměřit na dodržování předpisů ze strany cyklistů a důsledně řešit i další problematiky. Například na dodržování nočního klidu, dohled na dodržování nových vyhlášek, zejména co se týká heren a tržního řádu. Hlídky strážníků budeme nyní směřovat také tam, kde je omezován noční klid. Těchto přestupků jsme letos řešili už v osmadvaceti případech. Značnou pozornost chceme věnovat zajištění veřejného pořádku při různých akcích na veřejných prostranstvích. V posledním období však mnoho organizátorů, mimo města, neposkytuje policejním složkám obecně informace

o svých akcích a o tom, jak sami mají zajištěn pořádek,“ podotkl velitel Městské policie v Prostějově Jan Nagy.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...