Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

20 maneskaRadní na své úterní schůzi schválili novelu tržního řádu, kterou umožnili prodloužený provoz tří restauračních zahrádek v Prostějově. Jedná se o restaurace U kalicha, na Smíchovském zámečku a Na Mánesce. I když majitelům posledně jmenované restaurace vyhověli konšelé jen v omezené míře.

O prodloužení provozní doby požádali provozovatelé, rada města při rozhodování vzala v potaz stanovisko městské policie ohledně dodržování nočního klidu předmětných venkovních posezení restaurací v loňském roce. Zároveň bylo zjištěno, že správní orgán neřešil v roce 2012 ani jeden podnět na nadměrný hluk z uvedených letních zahrádek. „Vzhledem k tomu, že restaurace U kalicha a Smíchovský zámeček se nenacházejí v bezprostřední blízkosti obytné zástavby a v loňském roce městská policie v jejich případě řešila pouze jediné oznámení o rušení nočního klidu, a to domluvou, schválili jsme prodloužení provozní doby jejich zahrádek do třiadvaceti hodin po celých sedm dnů v týdnu,“ uvedla Alena Rašková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova.

V případě restaurace Na Mánesce, která je v ulici bytových domů, radní vyhověli žádosti provozovatele o prodloužení víkendové otvírací doby jen částečně. Restaurační zahrádka tak může být do třiadvaceti hodin otevřena pouze v pátek a sobotu. „Očekáváme, že před začátkem letní sezóny se na město obrátí další provozovatelé restauračních zahrádek, jejich žádosti o rozšíření otvírací doby budeme řešit individuálně. Chceme všem vyjít vstříc, avšak s přihlédnutím na zkušenosti s dodržováním nočního klidu v minulém roce,“ dodala Alena Rašková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...