Dobrý podvečer, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 odtahyUž je to tady zase! Jen co bylo minulý týden zahájeno letošní první blokové čištění města, nastaly problémy s nezodpovědnými majiteli vozidel všeho druhu. V úterý čistili pracovníci společnosti .A.S.A. Technické služby ulice v okolí prostějovského špitálu, ve čtvrtek zase o kousek dál na sídlišti Hloučela. A jaké k tomu měli podmínky? Otřesné! V úterý ignorovalo dopravní značení upozorňující na zákaz parkování patnáct šoférů, ve čtvrtek devatenáct. To značně zkomplikovalo situaci pracovním četám. Přikročí město k razantnějším postihům vůči těmto ignorantům?

Každý rok, od jara až do podzimu, jde stále o tutéž písničku. Týden co týden řeší při blokovém čištění strážníci městské policie problémy s řidiči, kteří absolutně ignorují přenosné značky zákazu zastavení a parkují v místech, kde pracovníci technických služeb potřebují pracovat na úklidu. „Vždy dopravní značky rozmisťujeme týden před blokovým čištěním tak, aby je řidiči zaznamenali a byli připraveni na to, že v daný termín si mají přeparkovat a uvolnit tak místo k úklidu. Navíc město vyhlašuje místa blokového čištění v předvečer každého dne rozhlasem, zprávy jsou zveřejněny v médiích, lidem se dávají do schránek letáky. Nepochopím, že tolik řidičů tato upozornění naprosto ignoruje,“ krčí rameny Martin Grepl, ředitel společnosti .A.S.A. Technické služby v Prostějově.

Ještě více zklamán z počínání mnoha ignorantů z uplynulého týdne je první náměstek prostějovského primátora Jiří Pospíšil. „Samotné čištění proběhlo jako tradičně, to znamená úspěšně, i když pracovníci technických služeb museli vynaložit větší úsilí, a to z důvodu nekázně některých řidičů. Bohužel, ve čtvrtek jsem byl osobně svědkem toho, jak v daném úseku okolo restaurace Luto na sídlišti Hloučela parkovalo v zákazu devatenáct aut,“ postěžoval si Jiří Pospíšil. Nepomohla ani osobní výzva tohoto radního. Na zmíněném sídlišti byly totiž vyvěšeny i plakátky s Pospíšilovým osobním upozorněním pro řidiče, aby uvolnili svými vozidly místo pro pracovníky technických služeb. „Ano, to je pravda. Chtěl jsem osobně požádat všechny, aby i svým dílem napomohli hladkému průběhu blokového čištění. Pořád si myslím, že dohodou, přesvědčováním a vysvětlováním můžeme dosáhnout všeobecné shody a kvalitního výsledku,“ je přesvědčen první náměstek primátora.

Jenomže jak se minulý týden prokázalo, vlídné slovo a prosby na řidiče či majitele vozidel neplatí. Neměli by radní začít uvažovat znovu o odtazích zavazejících aut při blokových čištěních? „Musím říci, že mě opravdu přístup některých řidičů mrzí. Vždyť mít čisté ulice by mělo být v zájmu nás všech. Stále si ale  myslím, že je třeba vysvětlovat, přesvědčovat. A teprve až pokud tato cesta nebude úspěšná, pak nezbývá nic jiného než použít represivních metod,“ reagoval Pospíšil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...