Dobré dopoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

12 pozemekPozemek hned na okraji průmyslové zóny těsně za rondelem u bývalé Vitany stále leží ladem. A to i přesto, že město už před rokem schválilo jeho prodej investorské společnosti ADD Investment. Ta slíbila v co nejkratší době tady postavit velkosklad drogistického zboží, ve kterém by získalo práci až pětadvacet lidí. Zaráží ovšem fakt, že dosud na pozemku nebylo kopnuto, stejně tak jako samotné jednání zástupců investora...

„Vloni sedmnáctého dubna jsme na zastupitelstvu schválili prodej tohoto pozemku. Firma však do této chvíle s městem neuzavřela kupní smlouvu, protože údajně nesouhlasí s jejími podmínkami. V tuto chvíli si dokonce investor klade takové podmínky, které jsou pro město Prostějov naprosto nepřijatelné. Proto jsme tyto podmínky odmítli a neschválili jsme je. Otázkou nyní je, zda firma přistoupí na nové návrhy nebo od záměru výstavby skladu ustoupí. Je to věc dalších jednání,“ nastínil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějova. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby společnost svůj záměr zrealizovala, i když o pozemek měly v minulosti zájem i jiné firmy. I pětadvacet pracovních příležitostí je v současné krizi dobrých,“ dodal Pospíšil.

Večerník samozřejmě zajímalo, v čem tak moc byly podmínky investora pro město nepřijatelné. „Například si firma kladla takové podmínky, že když město nepřistoupí na jejich znění smlouvy, tak si stanoví za jeden den prodlení pokutu pěti tisíc korun, a jestliže smlouva nebude uzavřena do určitého data, chtějí smluvní pokutu ve výši jednoho milionu korun! Myslím si, že na takové podmínky hraničící s vydíráním město nemůže přistoupit,“ prezentoval jasný názor první náměstek primátora.

Podaří se tedy sladit podmínky investora se zájmy města a pětadvaceti lidí, kteří by mohli ve skladišti najít práci?

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...