Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 parkovisteJednou tak, podruhé zase jinak! Poměrně nedávno radní zrušili výběrové řízení na nového správce parkovišť, ovšem vedení města se nechalo slyšet, že po doplnění některých náležitostí se vyhlásí nový konkurz a zároveň s tím se zpoplatní občanům parkování v Netušilově a Vodní ulici. Po jednání rady města minulé úterý je jasné, že ani jedno, ani druhé už není pravda...

Jednou tak, podruhé zase jinak! Poměrně nedávno radní zrušili výběrové řízení na nového správce parkovišť, ovšem vedení města se nechalo slyšet, že po doplnění některých náležitostí se vyhlásí nový konkurz a zároveň s tím se zpoplatní občanům parkování v Netušilově a Vodní ulici. Po jednání rady města minulé úterý je jasné, že ani jedno, ani druhé už není pravda...

„Po poradě jsme seznali, že někdy je nejvýhodnější nedělat nic, takže v budoucnu zůstane systém parkování ve městě stejný jako doposud,“ potvrdila Večerníku informační obrat o stoosmdesát stupňů Alena Rašková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova, která je zodpovědná za dopravu ve městě.

Jak to tedy bude s parkováním? Podle dalších podrobností zůstane správcem stávajících a už zažitých parkovišť společnost .A.S.A. Technické služby. „Je to tak, ale požadujeme, aby velká parkoviště, která mají jediný vjezd a výjezd, byla opatřena závorami. Důvodem této naší snahy je fakt, že se tím vyloučí parkování lidem, kteří za tuto službu nezaplatí. Závory tak budou mít parkoviště ve Školní ulici, na náměstí Husserla, v Plumlovské u Kubusu a také na parkovišti mezi Palackého a Mlýnskou ulicí,“ uvedla dále Alena Rašková.

Právě závory mají městu zajistit větší tržby za parkovné. „Se společností .A.S.A. Technické služby máme smlouvu, která předpokládá roční výnos z provozu parkovišť ve výši zhruba tři a půl milionu korun. Tuto částku si následně rozdělíme napůl. Obsazenost zmíněných parkovišť je takřka stoprocentní, tudíž se dá předpokládat, že plánovaný výnos bude naplněn. Problém byl pouze jediný, vymyslet takové opatření, aby si všichni zájemci o parkování zakoupili v automatu lístek. A proto ty závory, i když kontrola strážníků městské policie byla kvalitní,“ doplnila vysvětlení plánovaného projektu náměstkyně primátora.

Prostějovští radní po zrušení výběrového řízení na správce parkovišť na chvíli zauvažovali o tom, že by parkovací plochy město provozovalo samo. Nakonec však od tohoto záměru ustoupili. „Není to ale jenom o tom vybírat poplatky. Parkoviště se musí pravidelně udržovat, což by pro město bylo velmi nákladné. Naopak .A.S.A. nám tuto údržbu zajišťuje se vším všudy a s touto společností jsme tak uzavřeli smlouvu na dobu neurčitou,“ prozradila Rašková. Zároveň s touto skutečností radní „pustili k ledu“ i záměr na zpoplatnění parkování v Netušilově a Vodní ulici. „Tento náš plán se setkal s opravdu bouřlivými protesty občanů zmíněných lokalit. Dali jsme na jejich podněty,“ pronesla závěrem náměstkyně primátora Alena Rašková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...