Příjemnou noc, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

10 kulturakProstějovští radní nehodlají čekat na oficiální stanovisko společnosti Manthellan ohledně jejího dalšího postupu při přípravách výstavby obchodního centra Galerie a již zadali ideovou studii budoucího společensko-sportovního centra, které má vzniknout v bývalých Jezdeckých kasárnách.

„Plánujeme oslovit čtyři architektonické kanceláře. Vyzveme je, aby nám navrhly nejenom samotný objekt nového společensko-sportovního centra, ale také se pokusili vyřešit celou lokalitu v Jezdecké ulici z urbanistického hlediska. V rámci přípravy výstavby bude zadána architektonická soutěž,“ uvedl Zdeněk Fišer, náměstek primátora statutárního města Prostějova. Radní se na své úterní schůzi rozhodli vyčlenit na tvorbu studií celkovou částku 200 tisíc korun. „Nebude zapotřebí vyhlásit výběrové řízení, podle zákona o veřejných zakázkách se jedná o zakázku malého rozsahu. Na tvorbu návrhů budou mít zpracovatelé čas jeden měsíc od vyhlášení. Poté proběhne vyhodnocení soutěže,“ dodal Fišer.

Podle vedení města není vyloučeno, že na výstavbu nového kulturního zařízení by radnice mohla získat významnou státní dotaci. „Víme o tom, že existuje například dotace na nové využití opuštěných území s pozůstatky dřívější činnosti. Jezdecká kasárna by požadavky tohoto programu mohla splňovat,“ dodal náměstek primátora Zdeněk Fišer.

Jak Večerník nedávno informoval, vedení společnosti Manthellan stáhlo žádost o posouzení regulačního plánu krajským úřadem, protože na místě budoucího staveniště u Špalíčku se vyskytly problémy se spodní vodou. „Tato skutečnost by neměla ohrozit plány Manthellanu, jde jen čistě o to, aby se našlo nejvhodnější technické řešení tohoto problému,“ uvedl Jiří Pospíšil, první náměstek primátora s tím, že zástupci Manthellanu slíbili svůj další postup vysvětlit všem prostějovských zastupitelům na začátku dubna tohoto roku. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...