Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 greplTo jsou věci! Ve vedení společnosti .A.S.A. Technické služby Prostějov došlo ke změně na nejvyšší funkci, kterou doposud zastávala Iveta Jurenová. Jednatelka skončila ve funkci zcela neočekávaně, když na vlastní žádost odešla do zcela jiné firmy! Podle města by ale tyto zásadní změny neměly ovlivnit vzájemné obchodní vztahy...

 „Neřekl bych, že se v naší společnosti stalo něco zásadního. Samozřejmě, ke změně došlo, ale jenom tím, že paní Jurenová odešla ze společnosti a do funkce výkonného ředitele jmenovala moji osobu,“ vysvětlil Večerníku na úvod Martin Grepl, čerstvý šéf společnosti .A.S.A. TS Prostějov. Podle něj ani změna názvu funkce šéfa společnosti neznamená nic převratného. „Ostatně jedním jednatelem zůstává i nadále Vlastimil Uchytil, který zastupuje město Prostějov,“ doplnil vysvětlení nový výkonný ředitel společnosti.

Martin Grepl ovšem ve společnosti .A.S.A. není žádným nováčkem. Ve firmě působí už pět let na pozici obchodního zástupce. Výkonným ředitelem v Prostějově byl jmenován k 1. prosinci 2012 a jak on sám říká, na nějaké rozkoukávání ve funkci není ani čas. „Popravdě řečeno, ani není třeba se nijak dlouho rozhlížet. Využívám své zkušenosti z provozu i obchodu, takže to pro mě zas až tak nová věc není. Mám určitou představu o vedení této společnosti, ve které bude hrát samozřejmě prioritu služba pro město Prostějov. To je náš hlavní zákazník a budu se snažit o to, aby služba pro něj byla stále kvalitnější,“ sdělil dále Večerníku Martin Grepl.

Změny ve vrcholné organizační struktuře nechávají chladnými i představitele prostějovské radnice. „Je to záležitost společnosti .A.S.A., koho jmenuje do vedení firmy,“ odtušil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora Prostějova. Na otázku, zda město bylo o změnách předem informováno, souhlasně zakýval hlavou. „Ano, na magistrát přišel dopis adresovaný panu primátorovi a zástupci města v dozorčí radě byli také seznámeni se záměry změn ve vedení společnosti. Změnou názvů funkci či odchodem paní Jurenové se pro město nic nemění. Vztah mezi městem a společností .A.S.A. TS Prostějov je čistě obchodní. Dané změny by tento vztah neměly ovlivnit,“ věří Jiří Pospíšil.

Otázkou nyní zůstává, jak neotřesitelná je pozice Vlastimila Uchytila, který ve společnosti .A.S.A. Technické služby v Prostějově působí jako jednatel, jehož hlavním úkolem je dohlížet na chod společnosti z pohledu města, coby čtvrtinového vlastníka. „Od zástupců společnosti .A.S.A. TS Prostějov jsme vyslechli určitý návrh řešení pozice jednatele, případné změny v organizační struktuře bude projednávat zastupitelstvo,“ uvedl primátor statutárního města Prostějov Miroslav Pišťák. „Ani já v tuto chvíli nejsem schopen vyřknout definitivní slovo o tom, jak bude ze strany města dohlíženo na chod společnosti. My budeme jako pětadvacetiprocentní vlatníci zejména jednat o tom, aby zájmy města byly maximálně hájeny,“ dodal první muž prostějovského magistrátu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...