Dobrý večer, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Právě dnes, v úterý 6. listopadu se konalo již 18. jednání Zastupitelstva města v tomto volebním období. Mnohé překvapily dvě věci. Všechny body programu se projednaly a odhlasovaly v rekordním čase bez emočních projevů, a zároveň nepadlo v diskuzi ani slovo o avizované možnosti předčasné rezignace primátora Miroslava Pišťáka!

Zastupitelé města probrali mimo jiného výstavbu chodníku v Krasické ulici, opravu Melantrichovy ulice a její možné zjednosměrnění. Dále pak debatovali o rekonstrukci chodníku po levé straně Olomoucké ulice a také o opravě komunikace na Sídlišti svobody. Dotaz ohledně ní vznesl primátor města Prostějova Miroslav Pišťák. Dozvěděl se, že oba případy by mohly být zahrnuty do plánu rekonstrukcí městských komunikací v příštím roce. O možné rezignaci Miroslava Pišťáka na funkci primátora města Prostějova nepadlo v diskusi ani slovo. „Hlavu vzhůru, hůř už snad být nemůže,” ukončil sám Miroslav Pišťák jednání úterního zastupitelstva.

„Celé dnešní jednání zastupitelstva se neslo kupodivu v naprostém klidu a ukončeno bylo po necelých třech hodinách. To skutečně nebývá zvykem. Jediná emočně vedená diskuze směřovala od zastupitele pana Šlambora. Ptal se mě a kolegy Jiřího Pospíšila, proč jsme ve vašich novinách komentovali volební výsledky KSČM coby radní města Prostějova,“ komentovala průběh jednání zastupitelů radní Milada Sokolová. Na otázku, co si myslí o skutečnosti, že na zastupitelstvu nepadlo ani slovo o myšlenkách Miroslava Pišťáka na svoji rezignaci, Večerníku odpověděla. „Myslím si, že stejně jako se vyjádřil vašim novinám minulý týden, bude se o tom diskutovat až po sestavení a schválení rozpočtu města pro příští rok. Já si ale stejně myslím, či spíše si to přeji a věřím tomu, že si to všechno pan Pišťák rozmyslí a ve své funkci zůstane až do konce volebního období v listopadu 2014,“ dodala Milada Sokolová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...