Dobrý večer, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 olomoucka1Od čtvrtka do neděle proběhla v Olomoucké ulici druhá etapa rekonstrukce povrchu vozovky. Uzavírka této frekventované lokality se nijak neprojevila na dopravních problémech, k žádným komplikacím na vnitřním okruhu města nedošlo. Větší část této ulice má tak nyní nový asfaltový povrch. U železničního přejezdu se však na silnici ani nesáhlo! Proč? Večerník to ví!

Vyfrézování starého hrbolatého asfaltu a položení nového koberce na většině vozovky v Olomoucké ulici si pochvalují občané i radní našeho města. Přesto však nad několikamilionovou krajskou investicí zůstává mnohým rozum stát. Proč se ty největší hrboly a vyjeté koleje z obou stran železničního přejezdu nechaly bez povšimnutí?

Na to jsme dostali odpověď od Miroslava Nakládala, vedoucího odboru dopravy prostějovského magistrátu. „Musím přiznat, že pro nezasvěcené to vypadá opravdu hloupě a nelogicky, když zhruba třicet metrů na obě strany od železničního povrchu zůstává starý a nekvalitní povrch vozovky. Vysvětlení je ale jednoduché. Jde o součást křižovatky Sladkovského a Olomoucké ulice, jejíž rekonstrukce spadá pod úplně jinou investiční akci,“ objasnil Nakládal. „A jak již všichni víme, tato rekonstrukce je spíše během na dlouhou trať. Město už disponuje projektem, ve kterém se počítá i s odbočovacím pruhem ze Sladkovského do Olomoucké ulice. Bohužel, proti tomuto plánu vystupují jak České dráhy, tak hygienici. Křižovatka je totiž velmi blízko kolejí a přejezdu a podléhá tak mnohem přísnějším bezpečnostním kritériím. Hygienici zase namítají, že provoz na této změněné křižovatce by nesplňoval hlukové limity. Jsme tak trošku v pasti, ale vím, že radní dělají všechno pro to, aby křižovatku prosadili,“ uvedl dále pro Večerník Miroslav Nakládal.

Své k celé transakci má říct i vedení statutárního města Prostějova. „Než se projekt a následnou investiční akci na rekonstrukci křižovatky Sladkovského - Olomoucká podaří prosadit, nechává se povrch vozovky v takovém stavu, v jakém je teď. Vím, že to pro mnohé vypadá nelogicky, když se Olomoucká ulice vybavuje novým asfaltovým povrchem a ten nejhorší úsek se ponechává ladem. Ale představte si, že by nový asfalt byl položen i na zmíněné křižovatce u přejezdu a za rok, až prosadíme projekt, bychom ho znovu rozkopávali. To bychom se zase stali terčem kritiky občanů,“ vysvětlil dále Zdeněk Fišer, náměstek prostějovského primátora.

Olomoucká ulice je dnes už opět v plném provozu. Navíc směrem na Vápenici je vybudován prodloužený odbočovací pruh. Proč ale v tomto úseku není vybaven novým asfaltovým kobercem ani padesátimetrový kus vozovky až k semaforům, to je další záhada…

43 olomoucka2 43 olomoucka3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...