Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 skolaČeská školní inspekce na konické škole žádné pochybení neobjevila. Naopak v řadě aspektů obstála na výbornou. Vyplývá to ze zprávy, která je od minulého týdne veřejně dostupná na webových stránkách tohoto vzdělávacího institutu. Co však jen tak nějakou zprávou neskončí, jsou hluboké rozepře, které mezi tamními lidmi panují.

Inspekce se měla při šetření zabývat zejména údajným pitím alkoholu v prostorách školy a také možnou nekvalifikovaností některých učitelů. Ani v jednom z těchto aspektů žádný problém neobjevila. „Výuku sledovaných vyučovacích předmětů zajišťují učitelé, kteří splňují podmínky odborné kvalifikace dle příslušného právního předpisu. Zároveň je účelně využívána jejich odborná kvalifikace,“ píše se ve zprávě inspekce, která se zaměřila především na výuku tělesné výchovy a anglického jazyka. Vedení gymnázia vyznění zprávy přivítalo. „Jsme rádi, že to pro nás dopadlo tak dobře. Spadl nám kámen ze srdce. Věřím, že se všem zaměstnancům školy i studentům bude lépe dýchat,“ vyjádřil se ředitel Jaromír Schön, který při této příležitosti zmínil i petici, jenž vznikla díky aktivitě samotných studentů. „Mimo jiné se v ní uvádí, že studenti školu, do které chodí, považují za dobrou a jsou pobouřeni tím, jakým způsobem je špiněna,“ zmínil se Večerníku Schön.  

Rozepře budou pokračovat...

Česká školní inspekce provedla šetření na základě podnětu jednoho z učitelů. „Jsem přesvědčen, že každý občan má právo dát podnět a úřady jsou tu od toho, aby jej prošetřily. V tomto jsem postupoval přesně dle zákona. Pan ředitel však mé náměty na prošetření zveřejnil na pedagogické radě, což podle mě od něj nebylo fér,“ objasnil své stanovisko Roman Tuček, který závěry inspekce dle svých slov respektuje. „Budu ovšem bojovat dál a to zřejmě soudní cestou. Celou záležitost od listopadu řeší také školský ombudsman,“ dodává vzápětí Tuček, podle něhož se ve škole v poslední době enormně zvýšilo napětí vůči jeho osobě. „V současnosti čelím nesmyslnému nařčení, že děti šikanuji! Mělo údajně vzejít od rodičů, jejichž jména mi však nikdo neřekl. Chci se proti tomu bránit. A také nechápu petici studentů gymnázia. Jelikož působím na základní škole, tak je vůbec neučím a oni mě neznají. Z čeho tedy vycházeli?“ ptá se mimo jiné Roman Tuček.

I tento argument vidí ředitel školy jinak. „Zprávy školní inspekce jsem povinen zveřejnit a rozebrat na pedagogické radě. Ze zápisu rady je však zřejmé, že jsem autora podnětu neuvedl, pan učitel se k němu přihlásil sám,“ vyjádřil se Jaromír Schön, který mimo to zdůraznil, že za poslední stížností na Romana Tučka stojí v první řadě rodiče. „Myslím si, že také rodiče mají právo podat stížnost - zvláště pak, snaží-li se ochránit své děti,“ dodal. 

Je tedy zřejmé, že osobní spory a nevraživosti mají na škole velmi hluboké kořeny a ani po zveřejnění jednoznačných závěrů České školní inspekce se jen tak nerozplynou...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...