Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

07 kosir 008FOTOGALERIE: V pátek večer jsem dostal neodolatelnou nabídku udělat reportáž z „Valentýnské pusy“ na kosířské rozhledně. Myšlenku spojení s rodinným výletem jsem záhy opustil, protože výšlap by nezvládly ani mé tříleté dcery, ani jedenáctiletý pes. Tak jsem se na akci vydal, jak je dnes v módě, single.

Ledva jsem opustil zpevněnou cestu mezi domy, uvědomil jsem si, že nápad vzít si na tento výšlap teplé, leč nové boty, nebyl nejprozíravější. Nu což, po odbahnění zkusím případně reklamovat. Postupně jsem stoupal pásmem bláta a přes skalnatý podklad jsem dosáhl pásma sněhu a ledu. Už se mi také hůř dýchalo. Kurňa, jsem ještě vůbec na Hané?! Ale ano, jen bych musel svoje tělo venčit podobným způsobem častěji...
Sluníčko svítilo a okolo rozhledny se to odpoledne hemžilo lidmi. Pán u okénka ostřížím zrakem sledoval návštěvníky, jestli si jdou koupit vstupenku na vrchol rozhledny. „Ivo!“ marně na něj volala sympatická paní, starající se o zázemí občerstvení. Konečně jsem se dočkal, můj zdroj informací se ke mně ochotně obrátil.
„Nejvíc lidí tady bylo kolem oběda, zatím jsme prodali 150 vstupenek na rozhlednu, někteří tam samozřejmě nejdou, takže přes dvě stovky turistů určitě dorazí,“ pochvaloval si parádní počasí starosta Drahanovic Ivo Richter, který se s rodinou ujal provozu rozhledny. „Do tomboly jsme shromáždili na padesát cen, kdo vyhraje štěstí ve hře, může si vybrat, ostatní holt mají štěstí v lásce,“ ukázal na obtisk velkých červených rtů.
A když k tomu přidám občerstvení speciálním borůvkovým pivem z lhotského minipivovaru, chyběla mi na Kosíři jen ta „Valentýnská pusa...“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...