Dobré dopoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 vinobrani_2014Již tuto sobotu to vypukne! A pokud vyjde počasí, letošní Plumlovské vinobraní 2014 bude skutečné chutné. Devátý ročník akce, konané v režii Spolku plumlovských nadšenců, totiž slibuje velkolepou podívanou, jejíž mediálním partnerem je - jako už tradičně - PROSTĚJOVSKÝ Večerník. A tak v sobotu 20. září by neměl na zámku v Plumlově nikdo chybět.

Zábavný program odstartuje ve 14.30 hodin cimbálová muzika Harafica. S temperamentní mexickou hudbou následně vystoupí kapela Mariachi espuelas. V 18.00 hodin bude vinobraní slavnostně zahájeno průvodem, který se opět vrátí ke svým historickým kořenům. „Stejně jako při prvním ročníku se letos podíváme do antiky, k níž víno neodmyslitelně patřilo. Chybět nebude ani bůh vína Dionýsos,“ navnadila zájemce Gábina Jančíková, která má přípravu průvodu tradičně na starosti. Hned po něm přijde na řadu zlatý hřeb, kterým bude vystoupení folkrockové skupiny AG Flek. Ovšem koncertem zlínské legendy, která na scéně působí už sedmatřicet let, to vše rozhodně neskončí. Právě naopak! Na pódium následně vletí Veselé kravičky s Čipernými babičkami.

„Pro tentokrát společně nacvičily zábavné pásmo nazvané ´Šly panenky silnicí´. Už nyní můžu prozradit, že jejich setkání s myslivci se určitě neobejde bez následků,“ pousmála se Gábina Jančíková. A aby toho nebylo málo, po kravičkách dojde na tolik oblíbenou ohňovou show. Se svými ostře nabroušenými smyčci se představí přerovská skupina Arrhythmia, jejíž hudba odkazuje na slavnější Apocalypticu. Vše pak zakončí zábava se skupinou Black rose.


Známe výherce deseti vstupenek

Správná odpověď na naši soutěžní otázku z minulého vydání byla za B), tedy že známým muzikantem, který spojil svoji hudbu se skupinou AG FLEK, byl VLASTA REDL, tedy nikoliv Jiří Pavlica ani Dalibor Janda.

Že máte o PLUMLOVSKÉ VINOBRANÍ zájem dokazuje počet soutěžících, kterých se v losovacím osudí sešlo hned 215 správných odpovědí. Všem za účast děkujeme!

Vylosována pak byla následující desítka: Kamila ČERNÁ, 8. května 255, Kralice na Hané * Božena STAŇKOVÁ, Ptení 79 * Josef ZAJÍČEK, Ohrozim 5 * Božena STAŇKOVÁ, Vícov 151 * Antonín ZAJÍČEK, Čechy pod Kosířem * Růžena ŠPICEROVÁ, Ptení 65 * Jiřka KUNČÍKOVÁ, Ptení 57 * Petra HANDLOVÁ, Svadůvky 493, Držovice * Zdeňka STAŇKOVÁ, Ptení 168 * Jolana FRGALOVÁ, Sídl. Svobody 21/76, Prostějov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...