Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 kahovec4FOTOGALERIE: Skupina nezapomenutelného zpěváka a skladatele Petra Nováka George & Beatovens vystoupilana plumlovském kempu Žralok se zpěvákem Karlem Kahovcem. Koncert pod širým nebem doplnil jediný žijící dvojník Petra Nováka a výstava plakátů i fotografií mapující život a dílo Petra Nováka. Program páteční akce byl jednoduše bohatý a atmosféra jedinečná. Večerník byl pochopitelně u toho!

Pěvecká hvězda šedesátých let Karel Kahovec pokračuje po smrti Petra Nováka se skupinou George & Beatovens v koncertní činnosti a uplynulý pátek večer dorazili i do plumlovského kempu Žralok, kde je už netrpělivě vyhlíželo početné publikum. Jak již bylo zmíněno, o zábavu nebyla nouze. Dostalo se na písničky z let padesátých, šedesátých i sedmdesátých a nejeden pamětník si v průběhu večera zanotoval spolu s hudebníky na pódiu. Zazpívat si známé songy jako Paní v Černém a Poprava blond holky, které si Kahovcovi příznivci broukají už desítky let, nebo notoricky známé Povídej, Hvězdičko blýskavá a Já budu chodit po špičkách, jenž si snad ani neumíme vybavit jinak než v podání jejich interpreta, Petra Nováka.
„Jsme pamětníci Petra Nováka a jeho písniček, takže jsme neváhali a přišli si zavzpomínat i pobavit se,“ přiznali Večerníku Olga, Vlasta a Ivo, které doprovodila vnučka Petruška. „Noc je sice mladá, ale krátká, takže se neostýchejte vyrazit na taneční parket,“ zvala s úsměvem hlavní hvězda večera Karel Kahovec, který přítomným posluchačům svými písněmi a evergreeny Petra Nováka důkladně zpříjemnil večer.
Kromě poslechu písní a tance měli návštěvníci možnost zhlédnout unikátní výstavu fotografií i plakátů mapujících život a dílo Petra Nováka, kterou do plumlovského kempu Žralok zapůjčil fanklub Petra Nováka v čele s jeho předsedou Stanislavem Kolkou. Na open air koncert dorazila také unikátní figurína Petra Nováka, známá z pořadu Memento a jediný jeho žijící dvojník Josef Faltynek. „S návštěvností jsme spokojení, předpokládali jsme, že by mohlo dorazit kolem dvou stovek návštěvníků, a je příjemné vidět, jak se to tady zaplnilo,“ usmíval se J. Faltynek, který byl až na brýle skutečně téměř k nerozeznání od populárního zesnulého zpěváka, jehož hity pomohly vytvořit v kempu Žralok pohodovou atmosféru dávno zašlých hudebních časů.

31 kahovec131 kahovec231 kahovec3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...