Dobrý podvečer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

30 kruhacPo necelých dvou letech od úpravy křižovatky spojující Brodek u Prostějova, Otaslavice, Sněhotice a Ondratice se museli řidiči opět obrnit trpělivostí při projíždění tímto úsekem. Místo, které se v září 2012 změnilo z klasického kříže na kruhový objezd, totiž obsadili dělníci a po několik týdnů tu platil úplný zákaz vjezdu pro nákladní a zvýšená opatrnost pro osobní vozy.

„Na základě praktických poznatků bylo nezbytné na okružní křižovatce provést dodatečné stavební práce spočívající v úpravě sklonu středového pojížděného ostrůvku, posunu betonových obrubníků dělících ostrůvků včetně rozšíření šířky vjezdových a výjezdových ramen okružní křižovatky a výměny svislého dopravního značení. Dbáme především na zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu nejen u této křižovatky,“ seznámil s úpravami první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák, jenž se dlouhodobě věnuje dopravní problematice.
Tato investice si vyžádala šest set tisíc korun a veškeré výdaje hradil právě kraj. Alois Mačák v této souvislosti odmítá, že by došlo k nějakému pochybení při původní výstavbě, od níž neuplynulo ani čtyřiadvacet měsíců. „Projektová příprava celé stavby probíhala s maximální odbornou péčí. Navržené a realizované technické řešení bylo provedeno v souladu s technickými předpisy a normami včetně prověření prostřednictvím simulovaných průjezdů za využití specializovaného softwaru. Do návrhu jsme rovněž zapracovali veškeré podmínky a připomínky správce komunikace a příslušného dopravního inspektorátu Policie České republiky,“ vysvětlil.
První náměstek hejtmana Olomouckého kraje také připomněl, co bylo důvodem k přestavbě křižovatky nacházející se v blízkosti zámecké zdi. „Podnětem byla snaha o zvýšení bezpečnosti dopravy a zpřístupnění navazujících pozemků pro plánovanou výstavbu. Technické řešení vychází ze studie zajišťované obcí Brodek u Prostějova, jejíž součástí byl i bezpečnostní audit stávající průsečné křižovatky, která je po přestavbě nepochybně bezpečnější,“ těší Aloise Mačáka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...