Dobrý večer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 malenske_kalesek_002FOTOGALERIE: Hospoda „U Růžičků“ v Malenách se stala již tradičním děním téměř všeho kulturního i jiného veselí v této obci. A právě na tomto místě se uplynulou sobotu již pošesté uskutečnilo klání o nejlepší domácí pálenku. Rekordní byla účast jak samotných soutěžících, tak i ostatních návštěvníků, kteří se přišli třeba jen podívat či pobavit.

Na rozdíl od většiny koštů domácích lihovin v okolních obcích, v Malenách se tato akce pořádá až začátkem či těsně před začátkem prázdnin. Vždy se čeká na hezké počasí, aby se vše mohlo konat pod širým nebem. A letos to opravdu vyšlo. Ideální počasí přilákalo na zahrádku místní hospůdky několik desítek zvědavých návštěvníků.
Malenského kaléšku 2014 se nakonec zúčastnilo celkem jedenatřicet soutěžících se svými pálenkami. Ty pětičlenná komise hodnotila ve třech kategoriích: švestka, jablko a ostatní. „Každý vzorek jsme bodovali na stupnici od jedné do desíti. Samozřejmě jsme hodnotili anonymně, vzorky byly označeny pouze čísly. Musím říct, že některým pálenkám se dostalo i nelichotivého hodnocení, ale převážně byla kvalita velmi dobrá. Absolutní vítězka, višňovice Dáši Rusové a Gábiny Ulrychové, získala krásných šestatřicet bodů,“ uvedl Zdeněk Pecha, hlavní pořadatel akce.
Již zmíněná višňovice se tedy stala absolutní vítězkou, přičemž ovládla kategorii „ostatní“.
V kategorii „jablko“, která byla zastoupena největším počtem vzorků, vyhrála kořalka Jana Vyroubala a v kategorii „švestka“ první cenu za Tomáše Růžičku převzala jeho pětaosmdesátiletá babička Drahomíra.
K dopíjení všech soutěžních lihovin již tradičně zahrála skupina Dojem, kterou na improvizovaném pódiu pod pergolou průběžně střídal Vašek „Bez Evy“ Procházka. Všichni se tak svorně společně veselili, ať už vyhráli, nebo ne, a už se mohou těšit na příští ročník.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...