Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Opět po roce ovládla sál čelechovické sokolovny muzika největšího prostějovského hudebního tělesa. Dechový orchestr ZUŠ Vl. Ambrose sem zavítal s repertoárem, který nacvičil při příležitosti oslav svých desátých narozenin. Na své nástroje zahrálo téměř šest desítek muzikantů, představila se i celá řada skvělých zpěváků. Jejich řady pak poslední dubnovou neděli rozšíří i slavná zpěvačka Bára Basiková. Moderátorem celého odpoledne byl Roman „Pytlík“ Doležal. Samotnému koncertu předcházelo vystoupení žáků místní základní školy. Na výkonu některých z nich bylo znát, že jde o jejich první políbení před zaplněným sálem. Samy děti pak milým způsobem vzdaly hold muzikantům prostějovského orchestru, když při svém posledním výstupu na pódium nakráčely s dechovými nástroji vyřezanými z papíru. Následně předvedly choreografii, která dala vzpomenout na legendární kapelu Laura a její tygři v dobách její největší slávy...  

Zatímco loni si prostějovský orchestr pro své posluchače připravil skladby Bedřicha Smetany či britské zpěvačky Adele, letos vedle klasiky převládly zejména melodie českých i zahraničních muzikálových tvůrců.  V programu tak zazněly například hned dvě písně od Ondřeje Soukupa, které napsal pro muzikál Johanka z Arku.

Orchestr pod vedením Rudolfa Proseckého v Čelechovicích mimo jiné opět dokázal, že bravurně zvládne zahrát originálně zaranžované písně snad z kterékoliv hudební oblasti. Jedním z nesporných vrcholů celé akce se tak stala píseň Africa od americké rockové skupiny Toto. „Na aprílové koncerty se rozhodně vyplatí chodit každý rok. Orchestr k nám po každé dorazí s úplně novými skladbami a často i v dosti odlišném složení. Mají můj obdiv, že to vždy všechno zvládnou nazkoušet. Organizace takového množství lidí musí být nesmírně náročná,“ prohlásila jedna z pravidelných účastnic akce.

Pokud jste koncert v Čelechovicích náhodou propásli, budete mít brzy šanci na něj zavítat také v Prostějově. Už v neděli 27. dubna od 17.00 hodin se orchestr představí v Městském divadle s vystoupením nazvaném Most přes minulost. Stane se tak v rámci oslav ke 100. výročí založení radnice města Prostějova. V programu nazvaném podle jedné ze skladeb Ondřeje Soukupa se jako host představí Bára Basiková. Právě zpěvačka s dlouhodobými vazbami na Prostějovsko již dlouhá léta ztvárňuje hlavní roli v úspěšném muzikálu Johanka z Arku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...