Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak to byl nářez! Před rokem otevřená hala „Suprovka“ v Němčicích nad Hanou se uplynulou sobotu otřásala v základech. Právě zde se totiž konal druhý ročník Orion dancing stars. Tato akce znovu dokázala, že pokud se najde vhodné prostředí a schopný tým organizátorů, tak je o podobná klání mezi tanečníky obrovský zájem. Ve srovnání s povedeným premiérovým ročníkem se totiž jejich počet letos ještě zdvojnásobil!

V Němčicích nad Hanou se celkem představilo 489 tanečníků sdružených do třiačtyřiceti skupin. Takto rozsáhlá akce byla nesmírně náročná po organizační stránce. „Hojná účast nás příjemně překvapila, ale už nemůžeme ani stát,“ hlásila v sobotu v podvečer Eva Bašková z pořádajícího DDM Orion. „V organizaci jsme zaměstnáni tři. Naše taneční přehlídka by se tak absolutně nemohla konat bez pomoci asi dvacítky dobrovolníků. Chtěla bych jim všem hrozně moc poděkovat,“ zdůraznila jedním dechem.

Ačkoliv vše bylo závislé na lidech, kteří pracovali o svém volném čase a bez nároku na honorář, celá přehlídka odsýpala ve velmi svižném tempu a bez výraznějších zaškobrtnutí. Organizátory k pořádání akce rovněž motivovalo prostředí nové haly. „Suprovka k něčemu podobnému přímo vybízí. Pokud by tu nebyla, tak se do toho v takovém rozsahu určitě nepustíme,“ měla jasno Bašková.

Při samotné přehlídce na první pohled zaujala pestrost předváděných tanců. Účastníci totiž bojovali hned ve třech dosti odlišných kategoriích: Street dance, orientální tance a moderní tance. Rozdělení byli také do třech věkových kategorií. „Ta pestrost je přirozená. Šlo nám totiž v první řadě o setkání různých středisek volného času, které nabízí kroužky z nejrůznějších oborů. A to platí i pro druhy tance,“ vysvětlila hlavní organizátorka.

Domácí přitom mohli mít radost, že němčický DDM Orion při srovnání s ostatními rozhodně nezapadl. Zejména domácí mažoretky „Babyorionky či Miniorionky“ sklízející úspěchy i při celostátních kláních před početným publikem potvrdily svoji extratřídu. Nicméně spokojeny odjížděly i přespolní soubory. „Líbilo se nám tady a určitě se sem za rok opět vrátíme,“ prohlásila například Zuzana Muchová ze sportovního klubu ZuM z Kostelce na Hané, který se zaměřuje zejména na zumbu.

VÍTĚZOVÉ DRUHÉHO ROČNÍKU ORION DANCING STARS
Absolutní vítěz poroty:    Pirouette, skladba Sněhurka
Street dance děti:    NH Crew II. DDM Orion
    Němčice nad Hanou
Street dance junior:     I. N. D. DDM Vyškov
Orient děti:     Sooraya II. DDM Zastávka
Orient junior:     Bellynky Oslavany
Orient senior:     Bellyteens Oslavany
Moderní tanec děti:     Cheerleadynky Oslavany   
Moderní tanec junior:     Miniorionky DDM Orion
Moderní tanec senior:     Washington DC Taneční škola
    Need for beat Uherský Brod

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...