Dobré odpoledne, dnes je sobota 11.5.2024
svátek slaví Svatava,
zítra Pankrác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
11 08 09 ceka na plavceJe to jako z pohádky O Šípkové Růžence. Kdysi dávno zmizela z přehrady voda a hned dvě království se ponořila do hlubokého spánku. Téměř nic se v nich po celou tu dobu nedělo, vše zůstávalo tak, jak bylo, pouze je víc a víc zahlcovala divoká tráva. Řeč je o dvou plážích nacházejících se v okolí plumlovské nádrže. Nyní se ale voda konečně vrátila a je tak nasnadě, zda-li budou po tak dlouhém čase obě „zakleté“ pláže na tuto proměnu připraveny?

Dojem místa duchů už dlouho vzbuzuje zejména pláž „U Lázničků“, neboli „U valáška“. Vzrostlá tráva, oprýskané lavičky, poškozený betonový plot, špatný stav objektu občerstvení i záchodů. I kdyby se v létě v přehradě skutečně dalo koupat, do takového prostředí se nikdo dvakrát nepohrne. Věci se však během uplynulého slunečného týdne přece jen po dlouhém čase daly do pohybu. „Začínáme s úklidem, zrovna dnes jsme sekali trávu,“ hlásil Večerníku uprostřed minulého týdne Miloš Láznička, který slibuje, že na letní sezónu bude vše připraveno tak, jak má. „Máte pravdu, že bude třeba hodně oprav. Pracujeme pozvolna, ale jelikož se provoz nerozjede dřív jak na začátku června, máme ještě relativně dost času,“ míní Láznička, který příliš novinek zatím nepřipravuje. Rád by se však vrátil do starých zajetých kolejí. „To, zda se u nás budou lidé koupat, či nikoliv, bude záležet hlavně na kvalitě vody a tu neovlivním. Každopádně bychom letos opět rádi pořádali diskotéky i další hudební akce,“ potvrdil Miloš Láznička.

V poněkud lepším stavu je protější pláž „U Vrbiček“, i když ani ta na tom po dlouhém spánku není zrovna nejlépe. Navíc z ní staré vrbičky nedávno vymizely... I tady se však v průběhu uplynulého týdne začalo s úklidem. „Pokud by o víkendu bylo pěkně, tak bychom občerstvení otevřeli. Lidí kolem napuštěné přehrady korzuje v teplých dnech docela dost. Jelikož se však má opět ochladit, tak to ještě o týden či více odložíme,“ přemítal v pátek Radek Kocourek, provozovatel pláže „U Vrbiček“. I on doufá, že v létě už v přehradě bude voda vhodná ke koupání. „Pokud se tak stane, určitě bychom chtěli nabízené služby rozšířit i vylepšit. Jak konkrétně, to však zatím nevím. Akce konané pod širým nebem se u nás rozběhnou až v červnu. První větší z nich budou tradiční ´Legendy se vrací´ a stejně jako další proběhnou v režii agentury HITTRADE. Kromě toho bychom chtěli navázat na tradici nedělních vystoupení Romana ´Pytlíka´ Doležala,“ nastínil Radek Kocourek.  

Faktem zůstává, že do přehrady se přes zimu vrátila voda. Zda se ovšem k ní v létě vrátí i život, to se teprve ukáže. Její revitalizace, která měla zajistit vodu bez jedovatých sinic, odstartovala na již podzim 2009 a nejen státní rozpočet přišla na mnoho desítek milionů korun. Na jejím úspěchu či neúspěchu závisí také další osud obou pláží i dalších provozovatelů občerstvení v okolí nádrže.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...