Dobrý večer, dnes je pondělí 16.9.2024
svátek slaví Ludmila,
zítra Naděžda
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 policie 7Tak už to u nás chodí... Téměř dva miliony korun někdo prokazatelně rozkradl a ani po letech se nic neděje! V tomto případě je řeč o projektu cyklostezky, která měla vést z Kostelce na Hané do Konice. Když Olomoucký kraj před téměř pěti lety schválil dotaci 1,7 milionu korun na vypracování dokumentace sloužící vybudování nové cyklostezky z Kostelce na Hané do Konice, zdálo se to jako báječný nápad. Jenže za téměř dva miliony korun vznikly pouze neúplné a nikdy nedoplněné dokumenty. Dodnes se například neví, kudy přesně měla cyklostezka vést! Peníze se přitom rozplynuly jako pára nad hrncem a projekt se zastavil na mrtvém bodě.

Přitom svoji účast na něm měli nejvyšší představitelé Kostelce na Hané, Bílovic, Lutotína, Hluchova, Zdětína, Ptení, Přemyslovic, Stražiska a Konice, tedy obcí, na jejichž katastrech měla stezka vést. Samy obce dokonce za tímto účelem založily obecně prospěšnou společnost Romže, která v současnosti fakticky nevykazuje žádnou činnost. Už loni bylo v celé věci podáno trestní oznámení. V souvislosti s ním nejčastěji padalo jméno bývalého předsedy společnosti Romže Davida Sekaniny, který v ní nesl odpovědnost za finance. Trestní oznámení bylo podáno rovněž na zástupce dvou projekčních kanceláří, které měly dokumenty zpracovat. „Je jisté, že v této věci došlo k mnoha pochybením. Byla podána trestní oznámení, celá záležitost však dosud nebyla uspokojivě vyřešena. Do té doby se nemůže projekt výstavby cyklostezky pohnout dál,“ prozradil Večerníku před pár dny Jan Vařeka, současný předseda správní rady společnosti Romže.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...