Dobrý večer, dnes je pondělí 16.9.2024
svátek slaví Ludmila,
zítra Naděžda
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

50 pisari_nezamyslice_copyNa sklonku každého více či méně úspěšného roku všichni rádi bilancujeme. A pokud se bilance promění v seznam, a ať je jakkoliv krátký našich úspěchů a malých životních vítězství, máme vždy důvod k radosti a ke spokojenosti. I Masarykova základní a mateřská škola v Nezamyslicích se pokusila takový seznam sestavit. Není vůbec krátký, a to i přesto, že od začátku školního roku 2013/14 uběhl teprve necelý půlrok. „Právem může být naše škola hrdá na úspěchy žáků, kterých dosahují ve vědomostních, výtvarných, pěveckých či sportovních soutěžích. Je to ten nejhezčí dárek, jaký mohli učitelé i vedení od dětí dostat. Jsem poctěn, že právě tyto děti do naší školy patří a s velkou pokorou vzhlížím k práci všech učitelů, kteří tyto děti na jednotlivé soutěže připravili,“ řekl Petr Jordán, ředitel Masarykovy základní a mateřské školy v Nezamyslicích.

Mezi nejvýznamnější počiny školy patří zařazení mezi sedm nejlépe hodnocených základních škol v oblasti environmentální výchovy v projektu „Zelená škola Olomouckého kraje“. Dále pak úspěch školního časopisu Písařík, který získal mnoho ocenění v celostátní soutěži „Školní časopis roku“ - např. v kategorii „Webové stránky“ 1. místo a neméně významnou cenu „Článek měsíce“. V pěvecké soutěži „O hanáckyho kohóta“ postoupila dvě děvčata do krajského kola.
Motivační dny organizované vychovatelkami školní družiny dlouhodobě patří k nejnavštěvovanějším, a také mateřská škola nabízí dětem široké spektrum pohybových, výtvarných i vzdělávacích činností. Teď už nás čekají jen samé příjemné a milé povinnosti, jako jsou například vánoční besídky školní družiny a mateřské školy, které bývají každoročně nádherné a nezapomenutelné. A pak už jen zazvoní zvoneček a rozsvítí se stromeček.
Ať se u vašeho stromečku sejdou všichni, které máte rádi, a jsou vašemu srdci blízcí, ať vás v novém roce provází jen zdraví a samé dobré zprávy, to vám všem přeje Masarykova základní škola a mateřská škola v Nezamyslicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...