Příjemnou noc, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Po pěti letech, kdy se country ples senátorky Boženy Sekaninové konal v prostějovském Národním domě, sáhli pořadatelé k založení nové tradice. Letos poprvé přesunuli akci mimo Prostějov a v čerstvě zrekonstruovaném ohrozimském kulturním domě současně otevřeli celou plesovou sezonu.

„Poskytli jsme Prostějovanům svozy zdarma a jsme mile překvapeni, že sál je úplně plný. Lidé jsou strašně spokojeni, protože všichni se nacházejí v hlavním sále a nemusí být ve vedlejších, což dříve byla kavárna, restaurace, nebo vinárna. Jsem moc mile potěšen a stejně tak i senátorka Božena Sekaninová,“ pochvaloval si učiněnou proměnu akce Ladislav Burgr, jednatel pořádající reklamní agentury VENDI .

A pohled do zaplněného „kulturáku“ mu dával za pravdu. Přibližně dvě stovky návštěvníků se dobře bavily za tónů bluegrassové a country legendy Poutníků, potleskem a uznáním odměnily rovněž vystoupení taneční skupiny Colorédo z Horních Moštěnic. Šestice Táňa, Lucie, Jiřinka, Katarína, Jiří a Václav nejprve dvakrát předvedli něco ze svého umění, poté něco naučila i aktivní publikum.

„Musím je pochválit, jsou opravdu velmi šikovní. Je tu krásné prostředí, velký sál, výborná kapela, jsme nadšení. Pouze nám trochu kloužou parkety (úsměv). Máme tu i spoustu kamarádů, kteří s námi jezdí na různé akce. Věděli co a jak, šlo nám to na jedničku,“ pochválila všechny odvážné šéfka spolku Katarína Vaňková, která vede skupina vzniklou v roce 2007. Z republikových soutěží si v minulosti přivezla již dva bronzy a v posledních letech baví obecenstvo nejen na střední Moravě. „Jsme spolek lidí, které baví tancovat country. Děláme to rádi, je to náš koníček. Po práci se takto jdeme trochu odreagovat od starostí a vystupujeme na country bálech a plesech,“ představila celý soubor.

Ohrozim se tak alespoň nakrátko přemístila zpět do éry kovbojů. Tuto atmosféru navozovala nejen hudba, ale i celková výzdoba sálu a pohled do jídelního lístku. Samozřejmostí byla rovněž bohatá tombola a vyhlašování nejlepšího kostýmu.

Dlouhé hodiny příprav se tak organizátorům vyplatily a spokojenost tak panovala na všech stranách. „Přípravy byly náročné, nová výzdoba, nové prostředí, všechno jinak. Na příští roky jsme již připraveni a myslíme si, že se tato tradice chytne, protože strašně moc lidí si všimlo, že plesy lze pořádat nejen v Prostějově, ale i v tak blízkém okolí, jakým je od Prostějova Ohrozim,“ povšiml si Burgr. „Navíc v sále, který místnímu starostovi Michalu Lukešovi pochválil minimálně každý pátý návštěvník. Jsme v kulturáku, jenž je nově opraven a všichni jsou moc nadšeni, jak to tady vypadá,“ doplnil s nadšením.

Znamená to tedy, že i příští podzim se milovníci country mohou těšit na akci právě tomto místě. „Paní senátorka se již vyjádřila, aby se pod její záštitou konal country ples opět tady v Ohrozimi. Prvních pět let jsme dělali country ples jako poslední ples v Prostějově na konci března nebo až v dubnu, tentokrát jsme se rozhodli, že to bude první ples nové sezony,“ potvrdil šéf reklamní agentury VENDI Ladislav Burgr skutečnost, že ohrozimský bál otevře i plesovou sezonu 2014/2015.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...