Dobré ráno, dnes je pátek 18.10.2024
svátek slaví Lukáš,
zítra Michaela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Lidé z šestnácti obcí Mikroregionu Němčicko drží při sobě. A mají svůj kraj rádi. Jako už poněkolikáté to opětovně dokázali při sobotní akci „Na bicyklech Němčickem“. Díky tomuto klání si v sobotu všichni pořádně zasportovali. Za úkol měli projet a navštívit co nejvíce z celkem šestnáct obcí ve svém soukolí. Odměnou se jim v každé z nich dostalo náležitého občerstvení. Letos se konal už sedmý ročník této báječně vymyšlené akce a PROSTĚJOVSKÝ Večerník u toho samozřejmě nemohl chybět.

Nejdříve studený déšť, pak už „jen“ silný vítr. Tak to byli hlavní protivníci všech cyklistů z Němčicka, kteří v sobotu 14. září v devět hodin ráno šlápli do pedálu a vyrazili za poznáním blízkého okolí. Cestu si každý plánoval sám a mohl projet tolik obcí, na co jeho síly stačily. Razítko a něco dobrého na zub dostal v každé z nich. Navíc se o nich mohl ledacos zajímavého dozvědět. „Loni se u nás otočilo přes sedm stovek cyklistů. Letos to odhaduji zatím na sto dvacet, ale myslím, že tak padesát ještě dorazí,“ prohlásila maminka pětileté Terezky, která měla na starosti kontrolní stanici v Hrušce. Na ní všem cyklistům nabízela úžasné koláčky, domácí klobásy a další pochoutky. Její dcerka si pak vzala na starosti razítkování, díky němuž cyklisté dostali osvědčení, že Hrušku navštívili. „Taky jezdím na kole, nejdál jsem zatím byla v Tvorovicích,“ zmínila se Terezka. Že tato necelé tři kilometry dlouhá trasa může dát pěkně zabrat, to potvrzovali i mnohem starší a zkušenější cyklisté. „Projet všech šestnáct obcí byla tento rok opravdu fuška. Když jsem konečně jel poslední úsek z Hrušky do Tvorovic, tak jsem musel zatnout zuby. V tom větru to absolutně nejelo a to ani z kopce,“ potvrdil Večerníku jeden z účastníků.

 

Oč byly útrapy na cestě horší, o to příjemněji se sedělo v cíli. Ten se každým rokem mění a přebírá si ho vždy jedna z obcí mikroregionu. Letos připadla hostitelská úloha na Tvorovice. Na místním fotbalovém hřišti tak na cyklisty čekaly stany, široký výběr nejrůznějších dobrot a také dobrá muzika v podání blues rockové kapely King bee z Kojetína. Ta tvořila kulisu pro debatování o náročnosti trati i nevyzpytatelnosti letošního počasí.  

Téměř u všech z necelých dvou stovek cyklistů v cíli však bylo téměř jisté, že se této nesporně zajímavé akce zúčastní i příští rok. „Pojedeme zase. I kdyby měly trakaře padat...,“ nechal se slyšet devětatřicetiletý Libor. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...