Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 biloviceFOTOGALERIE Sobotními pivními slavnostmi ve zdejším sportovním areálu začala třídenní hodová zábava v Bílovicích. Pivo teklo doslova proudem, návštěvníci měli možnost ochutnat z více než dvou desítek všech možných druhů národního nápoje. A nejenom to, pořadatelé z řad místních dobrovolných hasičů připravili pro stovky rozesmátých lidí dovednostní soutěže i bohatou tombolu. Nechyběl tradiční hod sudem od piva, pojídání tvarůžků či vypití „tupláku“ na čas. Ovšem i děti si přišly na své! PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jakožto mediální partner akce, nemohl na místě chybět...

Bílovičtí hasiči trvají na tom, že v sobotu uspořádali již desátý ročník místních pivních slavností, přestože se v roce 2009 akce neuskutečnila kvůli špatnému počasí. „Pro návštěvníky máme připraveno jednadvacet druhů piva. Snažíme se o to, aby lidé u nás ochutnali piva, která nejsou běžně k dostání v obchodech. Máme zde i ovocné speciály, vícestupňová piva a zlatavé moky menších rodinných pivovarů. Každý si určitě vybere to své,“ předváděl Večerníku pestrou nabídku  Miroslav Lžičař, starosta Sboru dobrovolných hasičů v Bílovicích.

Atmosféru na bílovickém hřišti výrazně zlepšovala vůně grilovaných klobás, bramboráků a dalších specialit. Celé sobotní odpoledne se hosté nejrůznějšího věku náramně bavili. „Je to naše tradiční akce, chodím sem s celou rodinou, i s čtyřmi vnoučaty. Pivo mám ráda, samozřejmě i manžel, ale musíme se krotit, vždyť hody teprve začínají. Kdybychom ale měli ochutnat všechna ta piva, která tady nabízejí, to by byl ráno pořádný bolehlav,“ svěřila se se svými pocity paní Božena z Bílovic. „Ano, tato akce byla vlastně takovým úvodem k víkendovým hodům v Bílovicích. V neděli ráno se pak odehrál fotbalový zápas mezi svobodnými a ženatými, poté proběhly klasické hodové slavnosti a ještě v pondělí budeme podávat tradiční guláš,“ upřesnil hodový program v Bílovicích starosta místních hasičů. 

Výtěžek ze sobotních pivních slavností pokryje celoroční provoz dvou sportovních družstev bílovických dobrovolných hasičů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...