Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 les1V sobotu se to v lese u plumlovského kempu Žralok hemžilo pohádkovými bytostmi, dětmi a rodiči, kteří si právě do místního „Pohádkového lesa“ přišli užít poslední zbytky léta a prázdnin. Večerník, jakožto mediální partner akce, u toho samozřejmě nemohl chybět.

Za přehradou vybagrovanou tak, že se tam už napřesrok možná budeme koupat a dost možná ještě dál, je kouzelný les, kde Bořek Stavitel, Krakonoš, Hloupý Honza a jejich pohádkoví kolegové čekají na všechny nebojácné děti a rodiče. Uplynulé sobotní odpoledne se tu totiž opět, pod návštěvníky bezpočtukrát osvědčeným pořadatelským dohledem Spolku Plumlovských nadšenců, sešly bytosti ze všech pohádkových koutů. Na půldruhém kilometru dlouhé trase si pro děti připravili Mach

a Šebestová, Rákosníček, Pipi Dlouhá punčocha, Šmoulové a další známí z pohádkových příběhů několik zapeklitých úkolů, které mohli splnit jen malí šikulové.

„Kdyby sis uklidil pokojíček taky tak rychle...,“ komentovala se smíchem jedna z maminek výkon svého synka, po splnění stavebnického úkolu nestárnoucího hrdiny klasických videoher - Maria. Na lesní cestičce se malí i velcí návštěvníci mohli setkat nejen s dobrosrdečným Hloupým Honzou, ale i ukrutnými loupežníky, před kterými si žádný měšec s penězi nebyl jistý. Komu byla cesta lesem dlouhá, vzal zavděk občerstvením, které si na rozcestí otevřeli pohádkoví kamarádi Křemílek a Vochomůrka. „Letos máme pro účastníky připraveno celkem dvacet soutěžních stanovišť, kde děti pod dohledem pohádkových postaviček plní různé úkoly. V závěru čeká sladká odměna na všechny, kteří úspěšně prošli celým Pohádkovým lesem.

„Mimo to si malí návštěvníci mohli vyzkoušet střelbu z luku, navrhnout si vlastní loď v námořnické dílně nebo se projet na ponících. Připraveno bylo vystoupení mažoretek Hvězdičky z Prostějova a Pirátská show,“ poznamenal za pořádající Spolek Plumlovských nadšenců Marek Otruba. „Akce se vydařila.

O tom vždy rozhodnou úsměvy nebo pláč dětí. A toho prvního bylo víc...,“ dodal spokojený šéf.

O tom, že se akce vydařila, svědčil nejen smích velkého počtu malých návštěvníků, kterých se v kempu Žralok sešlo přes pět set, ale i rozdováděné obličeje malých šikulů, kteří si kromě Pohádkového lesa vyzkoušeli připravený skákací hrad, kreslení křídami i malování na obličej.

Ani s koncem prázdnin ale akce Spolku Plumlovských nadšenců rozhodně nekončí. Už 21. září se milovníci vína mohou těšit na v pořadí už osmý ročník tradičního Vinobraní, které proběhne na nádvoří Zámku Plumlov, kam jsou všichni srdečně zváni.

34 les2 34 les3 34 les4 34 les5
34 les7 34 les8 34 les45

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...