Dobré dopoledne, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 wichterlovaZdejší rodačka, nositelka toho nejzvučnějšího jména Linda Wichterlová oslavila v neděli 18. srpna v rodinném kruhu a blízkých přátel neuvěřitelné šestadevadesáté narozeniny a ke gratulacím se pochopitelně připojila i redakce Prostějovského Večerníku. Pokud byste dle věku očekávali vetchou stařenku na kolečkovém křesle nebo alespoň o berlích, paní Wichterlová by pro vás byla v tomto směru velikým zklamáním, usměvavé oslavenkyni by totiž jen stěží někdo hádal šestadevadesát let! Okouzlující dáma, manželka geniálního českého vynálezce a prostějovského rodáka Otto Wichterleho si užívá léta na rodinné chatě na Stražisku, kde se mimo jiné před lety s manželem seznámila a vedle péče o zahradu a domácnost nemá na nějaké neduhy ani pomyšlení. A právě zde, kde nabíraly síly generace rodinných příslušníků Zahradníkových i Wichterlových jsme paní Ludmilu ‚Lindu‘ Wichterlovou zastihli a jménem Prostějovského Večerníku a všech našich milých čtenářů jsme poblahopřáli k významnému jubileu. „Moc děkuji celému Večerníku, ta kytice je opravdu nádherná, jen teď přemýšlím, jestli vůbec mám tak velkou vázu,“ usmívala se oslavenkyně, která si po ránu ráda užívá letního sluníčka v zahradě, kterou utvářeli obyvatelé chaty dávno před narozením paní Lindy. „Jen posekat trávu tady v zahradě nám s manželem trvalo i dva dny, pamatuji si, že si manžel vzal na víkend volno a následující pondělí ve čtyři ráno už zase spěchal do práce,“ vzpomíná paní Wichterlová na společné chvíle strávené na Stražisku. Není divu, že se do této oázy klidu paní Linda tak ráda vrací. „V Prostějově už teď téměř nikoho neznám, zato tady na Stražisku se známe všichni, zejména starousedlíci, kteří tu bydlí stejně jako moje rodina už po generace,“ doplňuje oslavenkyně. A jak se jubilantka těší na blížící se stovku? „Kdo ví, co bude za čtyři roky, hlavně aby byl člověk pořád užitečný a soběstačný, ať už má šedesát nebo sto,“ usmívá se oslavenkyně. Jisté je, že už příští rok se paní Linda může těšit na ještě větší kytici od redakce Prostějovského Večerníku a přání dobrého zdraví NEJEN do stovky!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...