Dobré dopoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2013 30_region_suchdolFOTOGALERIE New lóka ring, alias louka za suchdolským kulturním domem hostil již po sedmé vybranou společnost sériově vyráběných i podomácku utvořených traktorů, fréz či malotraktorů. Letošního ročníku se zúčastnilo téměř třicet závodníků na strojích různého stáří, vzhledu i výkonu, již o sedmý triumf pak usiloval dosud jediný absolutní vítěz – Zdeněk Korčák. Po šesti výhrách v řadě ale poprvé našel přemožitele, nejrychlejší byl Zdeněk Přikryl z Jednova.

„Překvapení to bylo veliké, nečekal jsem to. Hlavně jsem rád, že jsem to nezavařil a dojel,“ usmíval se novopečený vítěz s tím, že se o tak dobrý výsledek postarala celá stáj a není to pouze jeho jízdou. „Jelo se mi skvěle, úplně bez problémů. Tentokrát byla i dobrá couvačka, Luďovi a Frantovi se to povedlo. Měl jsem i dobrý meziplyn,“ poděkoval za zatlačení „do garáže“.

Loni se Traktorpárty nezúčastnil, příprava na svou celkově šestou účast se ale vyplatila. „Včera (v pátek – pozn. autora) jsem to vytáhl zaprášené a od pavučin, protože to minulý rok nejelo. Kupodivu to chytlo, jen jsem musel trošičku přibrousit kladívka a seštelovat motor,“ pochválil svou techniku. A jaká překážka byla pro Přikryla nejtěžší? „Vypití nealka. Zvládl jsem to ale,“ neváhal s odpovědí.

Pořádající hasiči přichystali dráhu s různorodými překážkami, startující se tak vedle bleskového přesunu po louce museli vypořádat se slalomem, podélným přejezdem přes klády, retardéry, houpačkou či členitým brodem. Nechyběla ani technická dovednost v podobě co nejrychlejšího vypití půl litru nealka či nealkoholického piva těsně před koncem.

„Trať se prakticky každým rokem opakuje, máme tu omezené prostory a výrazné změny nelze vytvořit. Překážky jsou uzpůsobené pro velká vozidla, takže pro malé je to hračka,“ zmínil za pořadatele Zbyněk Trunda, jenž si vše sám jako první závodník vyzkoušel. „Mně se jelo dobře. Nejhorší je ale sucho. Nevozí se to, jízda je agresivní, není to ono,“ ohodnotil své vystoupení, které nakonec stačilo na stříbro mezi velkými traktory a jedenácté místo v absolutním pořadí.

Nejlepší desítka projela vytčenou trasu s časem pod čtyři minuty, vítěznému Zdeňku Přikrylovi pak chyběly jen tři sekundy, aby si se vším poradil za rovné tři minuty. Druhého Zdeňka Korčáka tak za sebou nechal o jedenáct sekund, třetí Tomáš Synek byl dalších pět sekund zpátky.

Organizátoři se rozhodli trofejemi ocenit nejen celkově nejrychlejší trojici, ale i nejlepší ve čtyřech různých kategoriích. Domamontům kraloval Zdeněk Přikryl před Milošem Jančekem a Zdeňkem Dostálem, škodováckým motorům vládl Tomáš Synek před Jindřichem Vaškem a Michalem Hanákem, třídu TK vyhrál Zdeněk Korčák před Ivanem Bartákem a Radkem Burgetem. Velké traktory se staly kořistí Vojtěcha France, jenž za sebou nechal Zbyňka Trundu a se zetorem-veteránem jedoucího Františka Fiedlera.

„Sešlo se nám šestadvacet strojů. Bývalo jich i přes třicet, ale někteří jsou na dovolených, takže jsme rádi i za takový počet,“ potěšilo pořadatele.

Atraktivní program přilákal desítky místních i z okolních obcí příchozích návštěvníků. Poklidné, ale parné sobotní odpoledne narušil pouze jeden moment, jenž ovšem k úlevě všech dopadl až na poškozený traktor dobře. Zhruba v polovině startovního pole se jeden z účastníků pustil do závodu tak zběsile, že prudká otočka kolem kůlu katapultovala stroj všemi čtyřmi koly k nebi. Řidič však stihl duchapřítomně vyskočit a obtížnou situaci zvládl bez zranění.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...