Dobrý večer, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další ročník recesistického zápolení Hry bez hranic hostila v sobotu Stínava. Na hřišti s krásným výhledem na hvozdy Drahanské vrchoviny se mezi sebou utkaly šestičlenné týmy celkem sedmi obcí Mikroregionu Plumlovsko. Ze soutěžního klání Krumsína, Mostkovic, Ohrozimi, Plumlova, Prostějoviček, Vícova a domácí Stínavy vyšli vítězně všichni, kteří měli soutěžního ducha, smysl pro humor a nestyděli si ze sebe udělat legraci. A že se jich ve Stínavě sešlo požehnaně!

Malá obec Stínava se své hostitelské role zhostila skutečně na výbornou. Místní starosta spolu s týmem pořadatelů připravili sedm opravdu zábavných disciplín, ve kterých se mohl vyblbnout úplně každý. Bylo přitom jedno, jestli se jednalo o děti či o dospělé s duší dítěte.

K jednotlivým originálním disciplínám vznikly i zcela jedinečné rekvizity, mezi které patřil například barevný točící se terč, dřevěný vláček či speciální stojan s laťkou určenou k podlézání. Obzvláště atraktivní podlézaná vzbudila u diváků velký ohlas. Oproti ustálenému slovnímu obratu o neustálém zvyšování laťky, se tak ve Stínavě laťka naopak neustále snižovala. Řada soutěžících volila při plazení metodu „nazad“. „Nevypínat prsa, hlavně nevypínat prsa!“ radila jedna z přítomných žen soutěžící z Prostějoviček. „Nemyslet na ženské, nemyslet na ženské, nebo to shodíš!“ udílela zase pokyny při protahování mužského závodníka. „Když tohle podplazím, budu plaz, když to podlezu, budu lezba,“ pobavil zase ostatní soutěžící z Prostějoviček, který se i vzhledem ke své tělesné konstituci připravoval na opravdu hodně nízký „level“. 

Celkově byl další ročník Her bez hranic skvělou příležitostí k setkání lidí, kteří to k sobě sice mají často „co by kamenem dohodil“, nicméně za jiných okolností by se asi nikdy nesešli. „Je to tady naprosto super! Někteří lidé hlavně ve městech se u vás často chmuří, ale jiní třeba na vesnicích jsou opravdu hraví. A to se mi moc líbí. Něco takového jako je tady ve Stínavě jsem u nás doma na Novém Zélandě nikdy nezažil. A ta okolní příroda! Fantastic!“ nešetřil superlativy rozesmátý James Simonsen pocházející z turisty velmi vyhledávaného ostrova na jižní polokouli. Ve Stínavě pak James společně se svými dvěma dcerami reprezentoval tým Ohrozimi, kde s manželkou už třetím rokem žije.  

A jak to nakonec dopadlo? Pod vedením velmi akční i empatické starostky Jany Rozsívalové, která své mužstvo dokázala vždy správně nabudit i usměrnit, zvítězilo mužstvo Vícova. Na paty mu šlapaly zejména Prostějovičky, jejichž tým kromě úctyhodných sportovních výkonů dokázal udělat i perfektní show. A na třetí místo se v samotném závěru probojovala domácí Stínava, jejíž štíhlý starosta Pavel Bokůvka jakoby si závěrečnou disciplínu ušil přímo na tělo.

Hned po předání cen bylo všem přítomným jasné, že se stínavský ročník Her bez hranic náramně povedl a že obec, která tuto soutěž bude pořádat příští rok, bude mít laťku nastavenu hodně ale opravdu hodně vysoko…

24 bylo_to_o_prsa 24 zahranicni_posily 24 zazaril 24 showman

 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...