Dobré ráno, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 kral_majalesNa brněnském výstavišti proběhl nedávno desátý ročník velkolepých oslav studentského majálesu. Největší open air festival na jižní Moravě, který byl zcela vyprodán, nabídl špičkové tuzemské kapely, skvělou atmosféru i ohňostroj. Ještě předtím moderátor večera Jan Kraus coby krále majálesu vyhlásil J. L. Studocha. Za touto přezdívkou se skrývá pětadvacetiletý student Mendelovy univerzity Jakub Studený. A světe div se, je to kluk z Prostějovska!

Někdejší maturant konického gymnázia si prožil okamžik slávy na pódiu, kde v ten samý den vystoupily populární kapely Horkýže Slíže, Chinaski, Kryštof či písničkář Tomáš Klus. Na krále majáles ho navrhli studenti Mendelovy univerzity, na jejíž provozně-ekonomické fakultě Jakub Studený zároveň studuje a pracuje. „Objevila se výzva pro všechny, kteří měli zájem se přihlásit. V užším kole jsme se sešli tři a dohodli jsme se, že budu kandidátem za univerzitu. Jsem extrovert, tak jsem si chtěl i něco trochu dokázat. A taky mě zajímalo zákulisí celé akce,“ prozradil Jakub Studený.

Při své kandidatuře coby J. L. Studoch studentům mimo jiné slíbil, že výuka ve středu a ve čtvrtek bude začínat nejdříve v deset hodin, každý týden proběhne velká studentská seznamovací párty a ke každému druhému automatu na kávu přidá výčep či vinotéku! Popularitu si určitě získal také svým návrhem, aby tzv. noční rozjezdy, tedy autobusy po půlnoci rozvážející bujaré studenty z večírků, byly zdarma. K vítězství mu dle přítomných hodně pomohla sehraná skupina půvabných dívek, které mezi návštěvníky majálesu usilovně lobbovaly.

Ještě před tím, než převzal titul, Jakub Studený coby dobrovolný hasič pomáhal uklízet trosky hospody, která nedávno shořela v Pěnčíně, kde žijí jeho rodiče a kam se pravidelně vrací. V obci totiž působí jako dobrovolný hasič. „V Pěnčíně pomáhali všichni, hasič nehasič...,“ zavzpomínal mladík, který by letos svá studia na vysoké škole rád uzavřel dokončením diplomové práce a složením státnic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...