Dobré ráno, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 mysaci_na_lyzichOtevřený závod v obřím slalomu pro děti a dospělé „Kladecká lyže“, ale i každoroční „Medvědův pohár se konal v sobotu 23. února v lyžařském areálu v Kladkách. Do závodu se v osmi věkových kategoriích přihlásilo stodeset lyžařů. Letos se tyto tradiční závody poprvé konaly na prodloužené sjezdovce a za počasí, v němž by psa nevyhnal. Avšak i přes husté sněžení si závodníci, ale i několik desítek přihlížejících přišli na své...

Navzdory kalamitní situaci byla účast v Kladkách srovnatelná s předchozími ročníky. „Před devátou hodinou jsme měli parkoviště plné. V té době ještě takový problém s hustým sněžením nebyl. Ten nastal až během prvního kola, v druhém to už bylo lepší. Závodníci se však s podmínkami popasovali na výbornou. Jen doufám, že se od nás všichni bez problémů vrátili do svých domovů...,“ vyjádřil se exkluzivně pro Večerník Jiří Křeček, předseda místních sokolů, kteří mají lyžařský areál na starosti.

Právě oni začali před přibližně sedmi lety na místní jezdovce s pořádáním závodů o Kladeckou lyži. Do toho se pak zapojili také organizátoři z Domu dětí a mládeže v Olomouci. Právě děti z této organizace začaly v Kladkách soutěžit o Medvědův pohár a celková úroveň závodů se hodně pozvedla. Nyní v nich v zástupci skutečně všech věkových kategorií. Na sjezdovce jste v sobotu mohli obdivovat pětileté špunty i ty desetinásobně starší. Dosažené časy pak všem bez rozdílu měřila elektronická časomíra. Připravena byla i záchranná služba, která však naštěstí zasahovat nemusela.

Oproti předchozím ročníkům se letos v Kladkách jelo na prodloužené sjezdovce, čímž závody dostaly mnohem větších grády. Nahoru lyžaře kromě nového vleku mohl vyvést i ten starší, který nedávno vyhořel. Po opravě však  už byl  v průběhu celého minulého týdne opět v provozu. Oba vleky včetně lana pro ty nejmenší jsou připraveni svést lyžaře i v nadcházejícím týdnu. Právně v něm by sněhové podmínky v Kladkách měly být pro lyžování vskutku ideální.

08 prohlidka_trate 08 ostry_start 08 ty_nejlepsi

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...