Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 tancili_skoro_vsichniV sobotu se v sokolovně v Určicích konal jednadvacátý ples klubu přátel ZŠ a MŠ Určice. Zatímco na pódiu k tanci i poslechu hrála trojčlenná kapela No problem, na parketě se do rytmu vlnily páry všech věkových skupin. Letos na tradiční ples sice dorazilo o něco méně lidí než v předchozích letech, vše však vynahrazoval nadprůměrný výskyt pěkných ženských nohou.

Tradiční ples v Určicích je jedinečnou příležitostí k tomu, aby opět ožila společná minulost žáků i kantorů, kteří prošli zdejší základní školou. Její historické kořeny přitom sahají až do 17. století, ve čtvrtek 24. ledna v ní proběhnou další zápisy budoucích prvňáčků. Nelze se tedy divit, že na školním plese v sobotu si společně zatančili příslušníci skutečně všech generací. „Když jsem ještě chodil do určické školy, tak jsem se nemohl dočkat, až z ní konečně vypadnu. Nyní bych se do ní s velkou radostí okamžitě vrátil. Myslím, že mi tahle škola hodně dala,” prohodil dvaadvacetiletý Pavel, který druhým rokem studuje informatiku na VUT v Brně. „Většinu času trávím v Brně, ale na víkendy se vracím za rodiči do Určic. Proto jsem si nemohl nechat ujít příležitost už asi popáté vyrazit i s kamarády na školní ples. Má to u nás tradici, vždycky tu potkám někoho známého. Letos je tu, myslím, o něco méně lidí než v uplynulých letech. Na druhou stranu sem dorazilo docela dost mladých holek, které se za své nohy fakt nemusí stydět,” komentoval Pavel úroveň letošního plesu ve srovnání s jeho předchozími ročníky.  Ples přátel místní školy je jedním z pěti, které se v Určicích během sezony konají. Kromě nich tu mají svůj bál ještě myslivci, fotbalisté a probíhá zde i obecní ples. Hasiči pak v Určicích pořádají maškarní bál.

03 nebyl_problem 03 relax

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...