Příjemnou noc, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 nemcice_exterierV červenci loňského roku zahájil investor, město Němčice nad Hanou a dodavatel stavby POZEMSTAV Prostějov, a.s., výstavbu významné investiční akce, víceúčelové sportovní haly. Tato investiční akce je finančně podpořena z Regionálního operačního programu Střední Morava. Investice si včetně vnitřního vybavení a mobiliáře vyžádá 45 milionů korun. Ze zdrojů Evropské unie bude uhrazeno 40% procent nákladů, zbytek je hrazen z vlastních zdrojů města.

Výstavba probíhá v souladu se schváleným harmonogramem prací a uzavřenou smlouvou mezi ROP regionu soudržnosti Střední Morava a městem Němčice nad Hanou. Stavba bude předána investorovi na konci ledna, kdy bude zahájen její zkušební provoz.

Tento čtvrtek navštívili halu členové zastupitelstva města, aby se seznámili s téměř hotovou stavbou a v prostorách školy pak probrali záležitosti týkající se dokončení stavby.

Halu bude v dopoledních hodinách využívat základní škola, které léta právě tato tělocvična chyběla, odpoledne Dům dětí a mládeže se svými sportovními kroužky a pak už bude hala sloužit široké veřejnosti, ať již místním tělovýchovným jednotám či všem ostatním zájemcům o sport  z Němčic i okolí.

Nejvíce se na toto dílo těší žáci místní základní školy, kteří celou výstavbu pozorně sledují z oken své školy. Ale také malí fotbalisté, kteří přes zimu trénují v sále sokolovny a touží po větším prostoru, který dá možnost více prověřit jejich fyzické rezervy.

Již dnes je velký zájem o využití této haly, která nabízí hrací plochu 40x21 m, s využitím pro házenou, basketbal, florbal, tenis, badminton, součástí haly je squashový kurt a posilovna.

 Dalším městským sportovištěm pak bude sokolovna, která byla rekonstruována v roce 2002 a 2003. Zde zůstanou  především všechna cvičení žen - jóga, step aerobic,  kalanetika, cvičení na balonech. Největší prostor je dán, a to bezúplatně, vrcholovému sportu s dlouholetou tradicí v Němčicích nad Hanou - krasojízdě. Tento oddíl má v současné době čtrnáct závodníků, tři z nich se umísťují v rámci ČR na prvních místech. Na jaře budou bojovat  tito závodníci o umístění v evropské soutěži.  Také oddíl stolního tenisu má velkou členskou základnu a hraje divizi v rámci kraje. Také tomuto oddílu se dostane většího prostoru pro trénink i soutěže.

Sokolovna je zázemím i pro národopisný soubor Pantlék, který zde má svou klubovnu včetně skladu krojů a využívá malý sál pro nácvik tanců. V dopoledních hodinách bude sokolovna využita pro potřeby místní  mateřské školy, což představuje cca sto dětí.

Vraťme se však k nově budované hale. Hned po jejím otevření čekají víceúčelovou halu dvě velké akce. Jako první ji využije Dům dětí a mládeže k uspořádání velké taneční soutěže s plánovanou účastí 700 tanečníků, a to v kategoriích hip hop, disco a orientální tanec. Druhou plánovanou akcí je krajská soutěž ve stolním tenise, kterou připravuje TJ Sokol Němčice nad Hanou.

Věříme, že díky těmto dvěma nabízeným sportovním prostorám se rozšíří v našem městě i okolí zájem o zdravé využití volného času.Ing. Jan Vrána, místostarosta města

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...