Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 kadUž je to tady zas! Po nedávném odhalení a zabavení alkoholu s jedovatým metanolem v hospodě U Klokana ve Wolkerově ulici a je teď na tapetě další místo na Prostějovsku, které je spojeno s možností nálezu nebezpečného alkoholu.  Jak se totiž Večerník exkluzivně dozvěděl, před Vánoci v Alojzově proběhla razie, kterou tato obec nepamatuje.

Policisté společně s celníky při ní zabavili několik lahví s podezřelým alkoholem.  Josefa Paníčka, u něhož měla dle vyjádření místních razie proběhnout, se nám podařilo zkontaktovat. On sám celou záležitost považuje za žert.

V Alojzově se pořád něco děje! V malé obci vyhlášené pravidelnými povolebními třenicemi v pátek 21. prosince policisté společně s celníky provedli domovní prohlídku. Hledali nezdaněný alkohol, přičemž objevili hned několik lahví s lihovinami neznámého původu. „Mohu potvrdit, že u nás před Vánoci policisté společně s celníky zasahovali. Jednalo se o razii proti nezdaněnému alkoholu. U jednoho z našich občanů objevili alkohol neznámého původu. Dále bych se k tomu v tuto chvíli nerad vyjadřoval,“ reagoval na dotaz Večerníku starosta obce Miroslav Grulich. Místní obyvatelé se shodují na tom, že se mělo jednat o několik lahví s neznámým alkoholem a že zásah proběhl u zastupitele obce Josefa Paníčka. „To bych nerad komentoval. Zkuste si mu zavolat, uvidíte, co vám řekne,“ doporučil nám starosta obce. Podle neověřených informací byl alkohol určen na jednu z akcí konanou před Vánoci v bývalém KaS centru. Dostat se mohl i do dalších podniků v Prostějově. „Je dobře, že díky včasnému zásahu Celní správy a Policie ČR byli Prostějované ochráněni před možná nebezpečným alkoholem,” vyjádřil se muž, který nás na celou záležitost upozornil. Ten zároveň označil člověka, u něhož měl být alkohol objeven.

A jeho informaci pak Večerníku záhy potvrdili i další lidé z obce. Dotčený však celou záležitost považuje pouze za pomluvu a projev politických třenic v malé obcí. „Před Vánoci jsem na mrazu prodával kapry a nastydl jsem. O žádném zásahu policie v Alojzově jsem nic neslyšel. Zřejmě se bude jednat o žert,“ odmít jakékoliv nařčení Josef Paníček z Alojzova.

Oficiální vyjádření policie k případu se nám během víkendu dlouho nedařilo získat, přesto jsme se leccos dozvěděli... „O ničem nevím a teď vám to nezjistím. Zavolejte si prosím v pondělí,” doporučila sobotu odpoledne tisková mluvčí Policie ČR Marta Vlachová. Naštěstí mnohem vstřícnější a hlavně pohotovější na informace byl šéf prostějovské policie. „Mohu potvrdit, že dne 21. prosince zareagovali naši policisté společně s celníky na určité indicie, které vedly k podezření na držení nelegálního alkoholu či alkoholu s obsahem jedovaté látky. Proto byla provedena důkladná domovní prohlídka v jedné z obcí na Prostějovsku, při které bylo nalezeno několik lahví alkoholu. Nemusí to ještě znamenat, že obsahují nebezpečné látky, to budeme vědět až po znaleckém zkoumání. Na základě jeho výsledků buď alkohol vrátíme majiteli, nebo s ním zahájíme trestní řízení,“ sdělil Večerníku Pavel Novák, vedoucí Územního odboru Policie ČR v Prostějově. Jak dodal, po získání informace o podezřelém alkoholu a následné domovní prohlídce jednala policie okamžitě a rázně. „V zájmu ochrany obyvatel přistupujeme k takovým zákrokům razantně,“ řekl Pavel Novák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...