Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 narazPředevším sníh a led na silnicích stál za velkými dopravními problémy na silnicích Prostějovska. Policisté zaznamenali zvýšený počet havárií. Lidé bourali u Klenovic, Němčic nad Hanou, Přemyslovic, u Konice i na R46. V samotném Prostějově pak došlo ke střetu auta s vlakem, který se naštěstí obešel bez zranění. Jak šly nehody hodinu po hodině?

K první z celé řady nehod došlo v úterý kolem půl šesté ráno. „Z provedeného šetření bylo zjištěno, že 22letý řidič jel vozidlem Citroën Jumper z Klenovic na Hané směrem na Obědkovice. Na zasněžené vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal smyk a sjel do příkopy vpravo. Přejel přes patník a narazil do dřevěného sloupu telefonního vedení, který přerazil. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 101 000 korun. Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 1 000 korun,” uvedla policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Krátce před půl osmou ráno došlo mezi Prostějovem a Němčicemi nad Hanou k další dopravní nehodě, která si vyžádala těžké zranění. „Na základě prvotního šetření vyplývá, že 39letý řidič vozidla Kia Carens nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky, na které byl sníh, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Zraněný muž byl převezen do prostějovské nemocnice na vyšetření. Podle lékařské zprávy utrpěl těžké zranění, ze kterého se bude léčit déle než 6 týdnů. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda byla vyčíslena na 70 500 korun,” informovala Urbánková.

Krátce před devátou hodinou ranní pak došlo k dopravní nehodě na rychlostní komunikaci R46 ve směru Prostějov – Olomouc. „Řidič (68) vozidla Suzuki na přímém úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Na zasněžené komunikaci dostal smyk a s autem narazil do svodidel. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění nedošlo. Hmotná škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši tisíc korun,” sdělila Urbánková.

Kolem 12:45 hodin pak došlo k dopravní nehodě na železničním přejezdu na ulici Českobratrská v Prostějově. „Z prvotního šetření vyplývá, že 55letý řidič nákladního vozidla Dacia Logan nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na které byl sníh. Při příjezdu k nechráněnému železničnímu přejezdu, na kterém v té době bylo v činnosti výstražné světelné zařízení, již nestačil dobrzdit a najel na železniční přejezd v okamžiku, když zde v tu dobu projížděl osobní vlak. Vlakvedoucí již nestačil střetu zabránit. Vozidlo bylo následkem nárazu odhozeno mimo trať. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, nikdo zraněn nebyl. Hmotná škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 2 tisíce korun,” upřesnila Urbánková.

Kolem 13:45 hodin došlo mezi Přemyslovicemi a Hluchovem k dopravní nehodě vozidla Opel Agila. „Řidička (45) po najetí do sněhového jazyku nezvládla řízení a dostala smyk. Najela do levé strany, vyjela ze silnice a narazila do dvou stromů. Během nehody došlo k lehkému zranění její 47 leté spolujezdkyně. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na 100 000 korun. Nehoda je nadále v šetření,” uvedla Urbánková.

Mezi 18:00 hod - 19:00 hodinou pak došlo k dopravní nehodě v místní části Konice – Čunín, od níž viník ujel. „Z dosavadního šetření vyplývá, že zatím neznámý řidič nezjištěného dodávkového nákladního vozidla během couvání na zasněžené komunikaci u jednoho z domů sjel mimo silnici a poškodil plot zahrady. Z místa odjel. Nikdo zraněn nebyl, škoda na plotě byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Nehodu policisté šetří a po řidiči pátrají,” uzavřela neobyčejně dlouhý výčet dopravních nehod na Prostějovsku policejní tisková mluvčí Irena Urbánková. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...