Dobré poledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To se jen tak nevidí. Přímo na obecním chodníku ve Výšovicích zaparkoval svůj vůz uplynulý čtvrtek dopoledne majitel stříbrného vozu Volkswagen Transporter.  Navíc tak učinil přímo v místě, kudy chodci vchází na místo pro přecházení přes rušnou silnici! Podle slov místních se v tomto prostoru zdaleka nejedná o ojedinělý exces...

„Je to tady na denním pořádku. Kdyby se něco takového stalo v Prostějově, tak přijedou ´měšťáci´, dají mu pokutu a už se nic podobného nebude opakovat. Ale co u nás na vesnici? Proč si toho policie nevšímá?“ hněval se jeden z místních občanů, který Večerník na celou situaci upozornil.

Když jsme se sami vypravili na místo, informace se potvrdila. Nevěřili jsme vlastním očím... Hned vedle zaparkovaného auta na chodníku totiž byla čtyři úplně volná parkovací místa! „Ta auta tam stávají každou chvíli. Obvykle patří lidem, kteří jsou ubytovaní u člověka, jenž tu má penzion. Když je před jeho domem plno, nechápu, proč si hosté nedají svá vozidla na parkoviště u zámku, které je odsud necelých sto metrů,“ reagoval na dotaz Večerníku další z místních, jehož jsme ve Výšovicích ve čtvrtek odpoledne zastihli.

Místní starosta o celém problému taktéž ví. „S majitelem ubytovny jsem to už opakovaně řešil, ale k ničemu to nevedlo. Argumentuje tím, že žádal o rozšíření počtu parkovacích míst na pět. To mu však zastupitelstvo kvůli bezpečnosti v okolí autobusové zastávky nepovolilo. Nyní jsme ho písemně vyzvali, aby své klienty upozorňoval, že na chodníku se prostě stát nesmí. Celou věc pak vyřešíme tím, že tam dáme napevno kužel, přes který se auta nedostanou,“ reagoval Jakub Haluza. Majitel ubytovny se ale důrazně ohradil proti tomu, že by někoho nabádal k tomu, aby na chodníku nechal stát své auto! „Je každého věc, kde zaparkuje. V životě jsem ale nikomu neřekl, že by měl parkovat na chodníku,“ rozohnil se Miroslav Okleštěk, když mu Večerník zatelefonoval. Více celou situaci komentovat nechtěl.

Dovolíme si tak závěrem polemizovat, že až tak to každého věc není, kde parkuje. Zákony a pravidla o silniční komunikace totiž musí dodržovat všichni. Bez výjimky...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...