Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Tak to se povedlo! Nadšení a vytrvalost týmu organizátorů, který stojí za pořádáním triatlonu Veteran steel man, se poslední červencovou sobotu určitě vyplatily. Na start čtrnáctého ročníku akce se postavilo pětasedmdesát amatérských sportovců. Je to zatím rekordní účast v novodobé triatlonové historii, která se začala psát po přesunu akce z Konice na Čertovy rybníky u Čunína.

Historie triatlonu Veteran steel man sahá k měření sil mezi padesátníky ve vyhecovaném závodě, při němž se plavalo na Nákle, jelo se na kole do Konice a běželo do Březska a zpátky.  Deset ročníků této báječné „turisticko-sportovní“ akce pro každého, kdo se rád hýbe na čerstvém vzduchu, organizovala parta kolem Milana Dvořáka. Ten se po deseti letech rozhodl už dále nepokračovat, rozloučil se však ve velkém stylu. Na desátý ročník triatlonu Veteran steel man nastoupilo rekordních 79 sportovců.

K velké radosti všech pravidelných účastníků převzal po Milanu Dvořákovi skutečně nelehkou organizátorskou taktovku Jan Kovanda. Triatlon se následně přestěhoval na Čertovy rybníky a začínal téměř od začátku. Přestože každoročně Jan Kovanda a jeho tým v přípravě vždy bezvadně obstáli, vypadalo to, že podobně vysoké účasti jako při jubilejním ročníku se už dosáhnout nepodaří.

Ale ejhle! Poslední červencovou sobotu bylo na „Čerťácích“ skutečně živo. Dorazilo sem totiž 75 účastníků, jeden z nich dokonce až z Belgie. Ne všichni ovšem absolvovali klasickou trať v podobě 800 metrů plavání, 46 kilometrů na kole a 7,2 kilometru běhu. „Svoji roli ve zvyšující účasti zřejmě hraje i stále větší popularita poloviční „hobby“ trati,“ upozornil Jan Kovanda, který zároveň poděkoval nejen všem svým spolupracovníkům, ale i přibývajícím sponzorům. 

Skutečnou legendou všech ročníků konického triatlonu je nepochybně Jaroslav Skácel všeobecně známý jako Bedford. Čerstvý sedmdesátník se i letos stal jeho nejstarším účastníkem. „Beru to vše už celkem laxně, letos jsem si na kolo nevzal ani flašku na pití,“ zmínil se Skácel. 

Všichni závodníci si kromě diplomu, drobného dárku a skutečně krásných funkčních triček v zářivých barvách známých z vest lidí zaměstnaných na veřejně prospěšných pracích i tentokrát odnášeli zejména nezaměnitelný pocit vítězství nad sebou samými. „Závod byl fajn, organizace skvělá. A letos tu měli ty vůbec nejlepší melouny, jaké jsem v životě jedl. Jen nevím, jestli mi tak chutnaly díky tomu, že byly skutečně tak skvělé, nebo že jsem na ně po závodě měl obrovskou chuť a strašně mně bodly. Myslím, že to bude kombinace obojího. Ale každopádně si na ně za rok zase přijedu,“ prohlásil Tomáš Mlčoch z Vřesovic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...