Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO&FOTOGALERIE Dobrodružné putování lesem vyplněné hned dvanácti drobnými úkoly, svezení ve vojenském „otéčku“ či koňským spřežením, střelbu z různých typů zbraní, či jen tak zablbnutí ve skákacím hradu. To vše a ještě mnohem víc nabídl v pořadí již čtyřiadvacátý Pohádkový les pořádaný dzbelskými hasiči a tamějším obecním úřadem v tábořišti Borová. A pořadatelům také letos přálo počasí, i proto se během sobotního dopoledne vypravilo více než osm set dětí na pouť lemovanou množstvím bytostí z říše fantazie.

Brány dzbelského Pohádkového lesa se otvírají vždy jen jednou za rok a kochat se jeho poklady mohou návštěvníci pravidelně na počátku června. „Byly jsme tu už loni a hodně se nám tady líbilo, také letos je všechno super. Procházka lesem je úžasná, zkrátka je to tady moc hezké. Celý rok jsme se těšily,“ rozplývala se Jana Blahoušková poté, co se svou dcerou Lucií zdárně absolvovaly celou pouť pohádkovou přírodou.

Na počátku putování vždy každého odvážlivce pozdravil Krakonoš a šlo se na věc. O první zastavení se postarali Pat a Mat, kteří procvičili poznávání tajemných předmětů podle hmatu. Následovaly hod míčkem pod dohledem Boba a Bobka, skládání obrázků s Křemílkem a Vochomůrkou, poté se děti a mnohdy i jejich rodiče proletěly na koštěti při návštěvě u čarodějnic.

Motýl Emanuel s Makovou panenkou otestovali znalost pohádkových postaviček, u Rumcajse, Manky a Cipíska se šiškou mířilo na muflony, Šmoulové nabídli cestu tunelem, Jeníček s Mařenkou prověřili trefování hříbků. Největší odvážlivci poté krátce prošli peklem, pozdravili prince s princeznou i Ferdu Mravence s Beruškou a na závěr si ulovili pořádnou rybu. „Jsme nadšení, ostatně jako každý rok. Účastníme se pravidelně a líbí se nám, že je tu tolik atrakcí, poctivě jsme si prošli i les. Dětem se líbila všechna stanoviště, hlavně lovení ryb,“ podělila se o dojmy Iveta Novotná, zatímco její ratolesti souhlasně pokyvovaly hlavou.

Letošní ročník dopoledního programu se nesl v duchu balónkové šou a pod šikovnýma rukama tak vznikaly nejrůznější postavičky včetně pestrobarevných chobotnic. „Nosný program zůstává stejný, hlavní atrakci ale co dva roky měníme. V posledních dvou letech tu byl kouzelník, teď tu máme balónkové víly. Pokud se domluvíme, tak zde budou i příští rok,“ podotkl moderátor celé akce a hlavní organizátor Pepek námořník.

Do akce rovněž přišla sympatická cvičitelka se svým psem Alfem a toto duo předvedlo, jak je úžasně sladěné. Malí i větší se mohli rovněž popasovat s lukem, kuší nebo vzduchovkou a vyzkoušet svou schopnost zamířit na terč, sokolníci představili své poslušné dravce, hasiči se postarali o ukázku zásahu a s velkým nadšením se setkala rovněž zumba. Nechyběla výstava vojenské, zemědělské či hasičské techniky, malování na obličej, tradiční jarmark ani bohaté občerstvení, každý si tak v příjemném jarním počasí přišel na své. „Jsme naprosto spokojeni, počasí nám přeje jako každý rok. Obavy jsme neměli žádné, protože hodné lidi má pánbůh rád. A osm set dvacet pět dětí, to je krásné a solidní. Co dodat, všichni se baví,“ usmíval se Pepek námořník.

Video naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...