Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Rekord v počtu návštěvníků sice nepadl, ale i tak skončil už třiadvacátý ročník Pohádkového lesa na tábořišti Borová u Dzbele velkým úspěchem. V horkém sobotním dopoledni se do areálu nacházejícím se v severozápadní výspě prostějovského okresu a do plnění úkolů u jednotlivých kouzelných bytostí vydalo téměř osm set dětí, což znamená o fous méně než před rokem.

Po registraci uvítal všechny účastníky na pouti vstříc dobrodružstvím Krakonoš, poté již dostaly děti se svým doprovodem možnost prokázat své znalosti i dovednosti a prožít zábavný den. Na celkem dvanácti stanovištích se tak mimo jiného dočkaly rybaření, řešení skládaček, letu na koštěti pod dohledem ježibab či střelby z pistolky zapůjčené od Rumcajse. Jakmile průzkumníci s úsměvem na tváři úspěšně absolvovali všechny úlohy, vyměnili poctivě vydělané pohádkové bankovky za připravené odměny.

Před vydáním se za pohádkovými bytostmi či po návratu od nich se všichni příchozí mohli kochat doprovodným programem. O ten se mimo jiného postarali dětský jarmark, skupina historického šermu, sokolníci, mažoretky, nechyběla možnost vystřelit si z luku i ze vzduchovky. Uznání sklidil výcvik psů, návštěvníci si mohli rovněž prohlédnout vojenskou techniku s dobovými uniformami a hasičskou techniku včetně požárního útoku. A hlavní atrakcí se stal kouzelník s imitátorem Václavem Faltusem. Odpoledne pak nemohla chybět recesistická spartakiáda, další stabilní bod Pohádkového lesa.

Organizace se za podpory Olomouckého kraje i dalších sponzorů také letos ujali dobrovolní hasiči ze Dzbele ve spolupráci s obcí Dzbel a vynaložené úsilí se opět vyplatilo. „Příprava nám zabrala opravdu hodně času. Už od začátku roku sháníme sponzory a atrakce, trénujeme na spartakiádu, kde jsme letos měli celkem sedm skladeb. Bylo to vše parádní, panuje velká spokojenost,“ usmívala se starostka Dzbele Jana Konečná.

A Pohádkový les není zdaleka jedinou zajímavou akcí v této obci, již v sobotu 20. června se na tamějším fotbalovém hřišti uskuteční pivní slavnosti, v červenci pak tradiční pouťová zábava a na konci srpna hasičská soutěž Dzbelácká osma.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...