Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 fetovaliPřiznat se, či ne? Tak tohle dilema řeší téměř každý obžalovaný. Bývalí kumpáni Patrik Šustr a Ondřej Navrátil, které spojila zejména záliba v pervitinu a krádežích, k němu přistoupili každý po svém. Zatímco prvně jmenovaný vše otevřeně přiznal a „naprášil“ i svého kamaráda, druhý zatloukal a zatloukal. K ničemu dobrému mu to však nepomohlo, do vězení půjdou oba. Akorát každý s jiným pocitem a svědomím...

Šestatřicetiletý Patrik Šustr a o sedm let mladší Ondřej Navrátil se znali z prostředí prostějovské drogové scény. Své síly spojili, aby vykradli zemědělské družstvo v Ondraticích. Zatímco prvně jmenovaný byl k Okresnímu soudu v Prostějově eskortován z věznice, neboť nedávno už byl za řadu krádeží odsouzen ke třem a půl letům za mřížemi, jeho pobočník byl jiný případ.
Jelikož Patrik Šustr de facto neměl co ztratit, k celé řadě dalších prohřešků se u soudního tribunálu přiznal. A to mimo jiné i k tomu, že ačkoliv nikdy nechodil do autoškoly, tak ve svém životě ukradl hned několik vozidel.
S nimi se pak po Prostějově proháněl převážně pod vlivem pervitinu. „Jsem rád, že přesto vše, co jsem udělal, za mnou stále stojí alespoň moje maminka. Mrzí mě, že jsem pro ni špatným synem a rád bych to někdy v budoucnu odčinil,“ prohlásil ve své závěrečné řeči Patrik Šustr, v jehož prospěch hovořilo zejména téměř úplné doznání. „Zarazilo nás pouze to, že v souvislosti s půlnoční krádeží auta v Čelčicích, kterého se dopustil s dalším recidivistou Martinem Kvasničkou, tvrdil, že neměl tušení, kam a za jakým účelem s Kvasničkou jede. Jsem přesvědčen, že pokud tito dva pánové o půlnoci vyrazili někam mimo Prostějov, muselo jim být naprosto jasné, že nejedou na brigádu, ale krást,“ upozornil soudce Petr Vrtěl, který Šustrův tříapůlletý trest navýšil o dalšího půldruhého roku.
Ondřej Navrátil dosud ve vězení nebyl, přestože i on se celkem často dostával na hranici zákona. Kromě podmínky za krádeže dostal i pětistovku pokuty za to, že se v hostinci U Dudka v Krasicích dobře najedl a napil, ovšem následně zmizel bez placení... Z jeho někdy až komického vyjadřování u soudu to vypadalo, že celou věc bere poněkud na lehkou váhu. „Váš přístup vám rozhodně nepomohl a při výměře o druhu a výši trestu jsme jej zohlednili,“ poznamenal na adresu Ondřeje Navrátila soudce Vrtěl, který tohoto mladíka poslal do vězení na dva a půl roku.
Vzhledem k tomu, že obě procesní strany se mohou ještě odvolat, rozsudky dosud nejsou pravomocné.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...