Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

13 tragediePředminulou sobotu došlo k obrovské tragédii na silnici za Velkou Bystřicí na Olomoucku. Policisté pronásledovali osobní vozidlo, jehož řidič překročil povolenou rychlost. Při honičce ale šofér ujíždějícího auta nezvládl řízení a ve velké rychlosti narazil do stromu. Dva mladíci v autě zahynuli, z toho jeden byl z Čelechovic na Hané! Poslední rozloučení s ním proběhlo uplynulý pátek...

„V sobotu jedenadvacátého března kolem jedné hodiny v noci došlo k tragické dopravní nehodě za obcí Velká Bystřice ve směru jízdy na obec Bukovany. Policisté obvodního oddělení si při provádění hlídkové činnosti na Zámeckém náměstí ve Velké Bystřici všimli rychle projíždějícího vozidla značky Audi. Proto se za vozidlem vydali a snažili se za pomoci výstražného světelného zařízení řidiče přimět k zastavení. Ten však nereagoval a naopak zrychlil. Vozidlo asi tři sta metrů za obcí vyjelo ze silnice a narazilo do stromu, kde se pak také převrátilo a zůstalo v příkopu,“ popsala situaci Marie Štrbáková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

V havarovaném autě byly tři osoby, dvě z nich zůstaly po nehodě zaklíněné. Naopak řidič vystoupil jen lehce poraněný. „Přestože policisté prováděli u zaklíněných osob první pomoc až do příjezdu ostatních složek integrovaného záchranného systému a následně také zdravotníci provedli vše pro jejich záchranu, dva muži ve věku dvaceti let podlehli svým zraněním již na místě nehody. Řidič, taktéž ve věku dvaceti let, se podrobil orientační dechové zkoušce, při které nadýchal 0,89 promile alkoholu,“ prozradila hrozivou skutečnost mluvčí krajské policie s tím, že příčiny a okolnosti této tragické události budou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Zpravodajský server pvnovinky.cz jako první uvedl, že dvacetiletý řidič dostal rychlý a silný vůz od svých rodičů. V rámci oslav maturitního večírku namontoval na střechu modrý maják a v osudnou noc pozval kamarády na projížďku. „Kolem půlnoci projížděli kolem Obvodního oddělení Policie České republiky ve Velké Bystřici. Bylo jim dáno znamení, aby zastavili, řidič ale naopak přidal. Za tři minuty už byli v tom stromě. Policisté z hlídkového vozu byli první, kdo jim poskytoval pomoc. Zemřeli jim doslova před očima. Záchranka přijela do čtyř minut, ale už bylo pozdě,“ popsala PvNovinkám žena, které se tragédie osobně dotkla. Jedním z mladíků, který ve voze vydechl naposledy, je V. K. z obce na Prostějovsku. „Rodina je z toho zdrcená, byl to moc hodný kluk,“ sdělil serveru jeden ze sousedů.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...