Příjemnou noc, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kachna na „pracáku“!
O čtvrt na sedm ráno v pátek 2. ledna ohlásila žena prostřednictvím linky 156 výskyt zatoulané kachny před Úřadem práce na Plumlovské ulici. Při příjezdu hlídky vodní pták seděl na chodníku. Z důvodu jeho plachosti nebylo možné provést odchyt. Kachna se před hlídkou dala na úprk.


Zranila ji raketa
V prvních minutách Nového roku si hlídka na náměstí T. G. Masaryka všimla muže snažícího se odpálit pyrotechnický výrobek ve tvaru rakety na dřevěném kolíku. Dotyčnému se však nepodařilo tuto raketu včas pustit a došlo k její ohlušující detonaci a rozprsknutí světelných částí do okolí mezi přihlížející lidi. Hlídka se po této události vydala zkontrolovat odpalovače, zda u něho nebo u někoho z okolí nedošlo ke zranění. Bylo zjištěno, že muž se jen pořádně leknul, ale následně vyšlo najevo drobné poranění slečny na noze způsobené zásahem úlomku. Lékařské ošetření však odmítla. Na základě zjištěných skutečností byla celá událost postoupena k správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití za to, kdo jinému z nedbalosti ublíží na zdraví. Udělit pokutu lze až do výše dvaceti tisíc korun.

Skleróza řidiče
Roztržitý řidič zapomněl ve dveřích svého vozu klíče, ale měl štěstí, neboť tohoto nedopatření si povšiml oznamovatel. Ten v neděli 28. prosince toto pochybení nahlásil na linku 156 a vyčkal příjezdu hlídky. Strážníci vůz uzamkli, klíčky převzali a pro zapomnětlivce zanechali vzkaz. Přibližně po dvou hodinách od nálezu se devětadvacetiletý řidič přihlásil. Oznamovateli rozhodně patří poděkování, neboť jeho příkladným přístupem k situaci vše dobře dopadlo.

Jiskřilo se mu v očích...
Ve víru silvestrovských oslav muž viděl jiskřící dráty. Ve středu 31. prosince před jednadvacátou hodinou bylo přijato na linku 156 sdělení o přetrhaných drátech elektrického vedení u autobusové zastávky. Hlídka toto nepotvrdila. Na drátech byla zavěšená magnetofonová páska, která odrážela záblesky odpalované pyrotechniky. Toto oznamovatel nerozeznal a nabyl dojmu, že dochází k jiskření drátů. Tímto se celá záležitost vysvětlila.

Prokopl dveře od záchodu
Ve čtvrtek 1. ledna několik minut před jednou hodinou v noci byla přijata žádost z recepce nejmenovaného prostějovského hotelu o příjezd hlídky. Strážníci zjistili poškození dveří od toalet. Mladík, který toto způsobil, se zde již nenacházel, okamžitě z místa utekl. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. Věc byla předána Policii ČR k dalšímu šetření.

Křičel na maminku!
Na Nový rok před čtvrtou hodinou ranní se obrátila na linku 156 matka s prosbou o zklidnění syna, který při návratu domů na ni křičí. V přítomnosti strážníků byl třiadvacetiletý mladík již v klidu a svého nevhodného chování vůči matce litoval. Během půlhodiny si mezi sebou celou záležitost vysvětlili. Zákroku ani převozu na záchytnou stanici nebylo zapotřebí.

Zraněný senior
Uplynulý pátek 2. ledna v pět hodin ráno bylo přijato na linku 156 sdělení o muži, který stojí u kruhového objezdu na ulici Šárka a zvláštně se chová. Hlídka seniora zkontaktovala. Ten uvedl, že se před dvěma dny poranil na noze, ránu si provizorně ošetřil, ale nyní mu není dobře. Strážníci třiaosmdesátiletého důchodce převezli ihned do nemocnice, kde byl předán zdravotnickému personálu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...