Dobré poledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 lupic1Bezdomovec, feťák nebo notorický gambler bez peněz? Majitelé baru Plzeňka v Krasické ulici v Prostějově si nyní lámou hlavy nad ozbrojeným lupičem, který v úterý 16. prosince časně ráno přepadl mladou servírku tohoto baru s nonstop provozem. Pod pohrůžkou střelby na ní vymámil podle informací Večerníku tržbu ve výši osmnácti tisíc korun. Mladé ženě pak „zajistil“ nepěkný zážitek do konce života...

Policie případ potvrdila teprve až ve středu v poledne s tím, že nemůže poskytnout médiím záznamy z průmyslových kamer uvnitř baru z důvodu probíhajícího vyšetřování. To však rozčílilo majitele baru a Večerníku potřebné snímky poslal sám ve snaze získat od veřejnosti možné informace o totožnosti lupiče!
„V úterý šestnáctého prosince krátce před půl pátou ráno vstoupil do baru na Krasické ulici v Prostějově maskovaný pachatel. V ruce držel předmět připomínající zbraň, který namířil na obsluhu baru a požadoval vydání peněz. Ta mu z obavy o život vydala číšnický flek s provozní finanční hotovostí,“ popsala Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Při ověřování těchto informací však Večerník zjistil, že dochází k rozporu v časovém údaji.
„V baru sedělo pořád ještě několik hostů, další hráli ve vedlejší místnosti na automatech. Asi ve tři ráno sem vtrhnul maskovaný chlap a mířil pistolí na mladou barmanku. Ta samozřejmě byla vylekaná a tržbu mu vydala,“ uvedl jeden ze členů personálu prostějovského baru a herny Plzeňka v Krasické ulici.
Každopádně policie po pachateli pátrá, stejně tak však po něm baží majitelé baru. „Kriminalisté na případu intenzivně pracují, po pachateli pátrají a prověřují všechny informace a poznatky. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Podle popisu se mělo jednat o pachatele vysokého mezi 180 až 190 centimetry, hubené postavy, který v ruce držel předmět připomínající zbraň. Mluvil česky, bez přízvuku,“ uvedla k popisu maskovaného lupiče mluvčí krajské policie.
Kriminalisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli tohoto loupežného přepadení. „Jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, mohou občané sdělit na Službu kriminální policie a vyšetřování v Prostějově, buď osobně, nebo telefonicky na linku 974 781 336, případně kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158,“ vzkazuje veřejnosti Irena Urbánková.
Jenomže policie bohužel odmítla poskytnout fotografie pachatele z průmyslové kamery. Nebýt vstřícnosti majitele baru a jeho snaze o co nejrychlejší dopadení lupiče, neměla by se veřejnost čeho chytit. Kromě poskytnutí záběrů z místa činu pak majitel baru Plzeňka v Krasické ulici vypisuje i finanční odměnu pro toho, jehož informace budou natolik zásadní, že přivedou policii až přímo k dopadení pachatele.

52 lupic2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...