Dobré dopoledne, dnes je sobota 21.9.2024
svátek slaví Matouš,
zítra Darina
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozmlátil automat

Během čtvrtku 27. listopadu přijali prostějovští policisté oznámení o poškození výherního automatu, k němuž mělo dojít v noci z 19. na 20. listopadu v jednom z restauračních zařízení na Žižkově náměstí v Prostějově. Zatím neznámý pachatel rozbil dotykový displej přístroje, škoda byla vyčíslena na devatenáct tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který pachateli hrozí až roční pobyt za mřížemi. 

Vozidlo už nenašel...

O vozidlo Audi 80 přišel v průběhu středy 26. listopadu jeho majitel, který s ním krátce před polednem zaparkoval v Mathonově ulici v Prostějově. Večer ho tam už ale nenašel. Přesná výše vzniklé škody nebyla zatím vyčíslena. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který pachateli v případě jeho dopadení hrozí až dva roky kriminálu.   

 

Okradená seniorka

Prostějovští policisté přijali oznámení o krádeži, ke které došlo v pondělí 24. listopadu v pozdních odpoledních hodinách v jedné z prodejen na Okružní ulici v Prostějově. Zatím neznámý pachatel měl zcela nepozorován odcizit z kapsy kabátu čtyřiadevadesátileté ženy peněženku. Seniorka v ní měla peníze a osobní doklady. Vznikla jí škoda za 4 300 korun. V případě zjištění pachatele mu za přečin krádeže hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

 

Straka na Plumlovské

Minulé úterý 25. listopadu ve večerních hodinách došlo k vloupání do vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované v Plumlovské ulici v Prostějově. Zatím neznámý pachatel na autě rozbil jedno z oken, vnikl do zavazadlového prostoru a odcizil z něj notebook a pánský kožený kufřík. Celková škoda odcizením byla vyčíslena na 6 400 korun, poškozením na další tisícovku. Zloději v případě dopadení hrozí dva roky kriminálu. 

 

Opilý a bez občanky

Krátce před jedenadvacátou hodinou večer v pondělí 24. listopadu kontrolovali policisté na ulici Jana Kuchaře v Prostějově řidiče osobního motorového vozidla Rover 200. U třicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 1,71 promile alkoholu v dechu. Řidič při kontrole navíc nepředložil žádný doklad totožnosti, pouze doklad o registraci vozidla. Na místě mu policisté další jízdu zakázali. Muž je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Řídil s marihuanou

Ve středu 26. listopadu kolem půl druhé odpoledne kontrolovali policisté v Konečné ulici v Prostějově u sjezdu z rychlostní komunikace řidiče vozidla Škoda Fabia. U pětadvacetiletého muže provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na marihuanu. Řidič se k požití návykových látek doznal. Podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...