Dobré dopoledne, dnes je sobota 21.9.2024
svátek slaví Matouš,
zítra Darina
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 policie 4Nechal zmizet americkou Sochu Svobody, vypařit letadlo či sedmdesátitunový Orient express. Ale o tohle se zřejmě ani David Copperfield nikdy nepokusil. Paleta s hanáckou meruňkovicí se jakoby vypařila a ani prostějovský soud nedokázal zcela jasně rozlousknout, jak přesně k tomu došlo... 

Je to poučení pro všechny podnikatele. Pokud zaměstnáváte nespolehlivé lidi, mohou věci z vaší firmy mizet rychleji, než kdyby u vás pracoval renomovaný kouzelník. Svědčí o tom i případ, kterým se v úterý zabýval Okresní soud v Prostějově. 

Řidič náklaďáku Vladimír S. zde byl obžalovaný ze zpronevěry, které se měl dopustit tím, že coby zaměstnanec autodopravy z Dětkovic někam zašantročil paletu plnou lahví Hanácké meruňky. Tím měl způsobit škodu 5 600 korun. Něčemu tako-vému se však před senátem vehementně bránil. „Za všechno může dispečer Roman Imrich. V průjezdu jeho domu v Daskabátě jsem paletu nechal. Dal jsem mu od ní všechny papíry, říkal, že paletu sám doveze tam, kde měla skončit... Pak jsme zašli na pivo a přespal jsem u něj. Teprve později jsem poznal jeho špatnou povahu,“ vypověděl Vladimír S., který po aféře se zmizelou paletou dostal od svého tehdejšího zaměstnavatele výpověď a musel si hledat nové zaměstnání. Proti tomu se kupodivu nijak zvlášť nebránil. „Majitel byl v té době pod vlivem pana Imricha. Říkal jsem si, že to ani nemá cenu...,“ tvrdil u soudu obžalovaný. 

K překvapení všech se ukázalo, že na jeho verzi, kdy ze zmizení palety obviňoval dispečera, něco zřejmě bude.  Okradený majitel autodopravy se totiž vyjádřil, že Roman Imrich se později ukázal jako „kozel, co se stal zahradníkem“... Vyšlo totiž najevo, že tento dispečer už má nějaký ten podvod v autodopravě za sebou. Roman Imrich v pozici svědka sice u soudu popřel, že by paletu meruňkovice ukradl, nicméně vzhledem k nově zjištěným faktům byl Vladimír S. prostějovským soudem nakonec zproštěn obžaloby! 

 

Rozsudek dosud není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...