Dobré ráno, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podvod přes internet

V květnu letošního roku nabízel zatím neznámý prodejce prostřednictvím jednoho z internetových portálů k prodeji mobilní telefon Apple iPhone 4S za částku 6 999 korun. Na tuto nabídku zareagoval osmnáctiletý mladík z Prostějovska, který požadovanou částku zaslal předem na určený účet. Do dnešního dne se však žádného mobilu, ani případného vrácení peněz nedočkal a prodejce s ním přestal komunikovat. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Řidič a marihuana

Minulý čtvrtek 30. října kolem půl čtvrté odpoledne kontrolovali policisté v křižovatce ulic Okružní a Bulharská osobní vozidlo Ford Fiesta. U pětadvacetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní, zato test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na marihuanu. Po poučení se muž podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Nyní je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 

 

Vybílil dvě garáže

Ze spáchání přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v noci z neděle 26. října na pondělí 27. října vloupal do dvou garáží na ulici Za drahou v Prostějově. Z jedné odcizil lakýrnickou pistoli a navigační systém z vozidla Volkswagen Passat, z druhé pak sadu nových zimních pneumatik značky Barum Polaris a sedm sad pneumatik z motorových vozidel různých rozměrů. Celková škoda byla vyčíslena na 159 000 korun. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za přečin krádeže vzhledem k výši vzniklé škody až pětiletý pobyt za mřížemi.

 

Razie na šoféry

Uplynulou středu 29. října proběhla na Prostějovsku policejní akce zaměřená na kontrolu řidičů a dodržování rychlostních limitů v obci i mimo obec, kontrolu technického stavu motorových vozidel. Více než desítka policistů ve spolupráci s příslušníky Vojenské policie zkontrolovala celkem 111 vozidel. Bylo zjištěno 38 přestupků, za 35 z nich uložili blokové pokuty v celkové výši za 10 300 korun, tři budou oznámeny do správního řízení. V devíti případech se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti. Za šest těchto přestupků byly uloženy blokové pokuty. V jednom případě se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů, jednoho přestupku se dopustil cyklista, v pěti případech se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla. Třikrát byli přistiženi řidiči na rychlostní komunikaci bez platné dálniční známky.  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...