Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čmajznul i dresy

Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který o předminulém víkendu, konkrétně v noci ze soboty 27. na neděli 28. září v ulici Olomoucká v Prostějově vnikl do zaparkovaného vozidla Citroën. Z automobilu odcizil sportovní lékárničku a tři dresy. Celkově způsobil škodu přes 5 600 korun.  

A nedá si říct...

Minulý čtvrtek 2. října kolem šesté hodiny večer kontrolovali policisté v Rostislavově ulici v Prostějově řidiče vozidla Peugeot. Při kontrole zjistili, že pětadvacetiletý muž má Magistrátem města Prostějova až do září roku 2015 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Nyní mu za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Cyklista pod párou

Z přestupkového jednání je podezřelý třiadvacetiletý muž z Prostějova, který byl předminulou sobotu 27. září po dvaadvacáté hodině na ulici Pražské v Prostějově kontrolován jako cyklista. U muže byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem měření 2,03 promile alkoholu v dechu. Policisté zakázali muži další jízdu. Podezřelému hrozí za tento přestupek sankce od pětadvaceti do padesáti tisíc korun.

 

Kolo z garáže

V úterý 30. září nahlásila majitelka vloupání do jedné z garáží na ulici Esperantské v Prostějově. Zatím neznámý pachatel z pravděpodobně neuzamčené garáže odcizil horské jízdní kolo Superior a dvě pneumatiky na vozidlo Audi. Majitelce tím způsobil škodu za šestadvacet tisíc korun. V případě zjištění pachatele mu za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

 

Bral i zahradní bazén

Ze spáchání přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v noci ze soboty 27. září na neděli 28. září vloupal do jedné z garáží v Prostějově. Z ní odcizil nejen kompletní zadní část vozidla Audi S8, gumový zahradní bazén s filtrací a schůdky, čtyři pneumatiky značky Micheline Alpine, ale i čtyři kusy dveří na vozidlo Volkswagen Sharan.  Majiteli tak způsobil celkovou škodu za téměř třiašedesát tisíc korun. Zloději vzhledem k výši škody hrozí až pět let kriminálu.

 

Razie na šoféry

Minulé pondělí 29. září v dopoledních hodinách proběhla na území Prostějova dopravně bezpečnostní akce zaměřená na alkohol za volantem. Během akce zkontrolovali policisté 543 motorových vozidel, kdy bylo zjištěno osmnáct přestupků. Sedmnáct z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou v celkové výši korun. Ve zbylém případě byl přestupek oznámen k příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším prohřeškem byl špatný technický stav motorových vozidel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...