Dobré ráno, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Z trestů si nic nedělá

Z trestných činů maření úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý devětadvacetiletý muž z Prostějova, který byl minulý čtvrtek 25. září kolem jednadvacáté hodiny kontrolován v Bulharské ulici v Prostějově jako řidič vozidla Škoda Felicie. U muže byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem měření 1,38 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do dubna 2015. Podezřelý byl zadržen a převezen na obvodní oddělení, kde je s ním vedeno zkrácené přípravné řízení.

Opilý a bez řidičáku

Předminulou sobotu 20. září kolem desáté hodiny večerní byl hlídkou v obci Doloplazy kontrolován třicetiletý řidič vozidla Volkswagen Transporter. Během kontroly byla provedena dechová zkouška, kdy u řidiče byla zjištěna hodnota 0,19 promile alkoholu v dechu. Dále policisté u řidiče zjistili, že nemá platný řidičský průkaz. Přestupkové jednání bude postoupeno na příslušný správní orgán.

Vysál tatrovky i bagr

Trestného činu krádeže se dopustil neznámý pachatel, který v noci z pondělí dvaadvacátého na úterý třiadvacátého září v Brodku u Prostějova v prostoru staveniště u výjezdu na Kobeřice odcizil ze dvou zaparkovaných tatrovek a jednoho bagru celkem tři sta litrů motorové nafty. Celkově způsobil škodu necelých dvanáct tisíc korun.

Skleróza místo zlodějny

Minulé úterý 23. září v devět hodin večer oznámil na policii v Prostějově čtyřicetiletý muž, že mu bylo odcizeno vozidlo Citroën Xsara Picasso. Muž se dostavil po třiadvacáté hodině toho samého dne opět na služebnu, kdy sdělil, že vozidlo nalezl na ulici Olomoucké. Dále uvedl, že si auto zde zaparkoval a na danou skutečnost zapomněl. 

Kabelka z auta

Trestného činu krádeže vloupáním se dopustil neznámý pachatel, který ve středu 24. září mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou po rozbití zadního okna vnikl do osobního motorového vozidla Citroën, které bylo zaparkované na ulici Císařské v Brodku u Prostějova. Z vozidla odcizil kabelku s peněženkou, osobními doklady a mobilním telefonem. Celkově majitelce způsobil škodu přes 5 340 korun.  

Načerno na čtyřkolce

Z trestného činu maření úředního rozhodnutí je podezřelý třiačtyřicetiletý muž z Konice, který byl uplynulý pátek 26. září kolem sedmnácté hodiny na ulici Fanderlíkova v Prostějově kontrolován jako řidič čtyřkolky. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2017. Podezřelý byl na místě zadržen.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...