Dobrý podvečer, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Chlastal u školy

V okruhu sta metrů od školských zařízení se alkohol pít nesmí. Prostřednictvím městského kamerového systému byl minulé úterý 23. září ale zjištěn muž, který popíjel červené víno z PET lahve u učňovského střediska. Tímto jednáním se dopustil přestupku porušením obecně závazné vyhlášky o konzumaci alkoholu na veřejných místech. Láhev byla muži strážníky odebrána.

Přejetý pes přežil!

Předminulý pátek 19. září došlo kolem sedmnácté hodiny k nehodě mezi autem a psem v Plumlovské ulici. Zvíře po srážce skončilo v příkopě. Muž, který celou událost viděl, nebyl schopen poskytnout strážníkům bližší informace o řidiči, jenž ujel z místa nehody. Psa strážníci nalezli. Ležel schoulený a celý se třásl. Hlídka ho převezla k veterináři, který psa prohlédl a nezjistil žádné poranění. Poté byl umístěn na služebně a ještě téhož dne si pro tuláka přišla majitelka. Pro porušení vyhlášky města jí byla udělena bloková pokuta. Pes totiž nesmí na veřejném prostranství volně pobíhat...

Krádež nezamaskoval

V pátek 19. září odpoledne byl v nákupním středisku přistižen muž pracovníkem bezpečnostní agentury, jak se snaží nenápadně odkopnout nohou pod regál obal od manikúrních nůžek. Ty si schoval do kapsy své bundy a přes pokladní zónu prošel bez zaplacení. Přivolaným strážníkům tvrdil, že nůžky v hodnotě 299 korun ležely na zemi a on je jen našel. Proto si je vzal. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje, chmaták poputuje ke správnímu orgánu. Hrozí mu pokuta ve výši až patnáct tisíc korun.

Netopýři v bytě

Velmi nezvané hosty měli obyvatelé jednoho z prostějovských paneláků předminulou sobotu 20. září. O půl šesté ráno přijala městská policie na linku 156 sdělení od devětapadesátileté ženy z panelového domu, že ji do bytu vlétli dva netopýři. Strážníci vyjeli na místo s úmyslem netopýry odchytit, ale před příjezdem hlídky létající savci opustili místnost otevřeným oknem.

Alkohol jim neprodal

Zachoval se správně, odmítl prodat alkohol opilým osobám. Minulé pondělí 22. září ve večerních hodinách navštívili tři mladíci ve věku od 18 do 23 let obchod, kde se dožadovali po prodavači koupi alkoholických nápojů. Ten jim pro jejich podnapilý stav alkohol prodat odmítl. Pánové ale nemínili jeho postoj respektovat a z prodejny nechtěli odejít. Přivolaní strážníci je z prostor vykázali. 

Zmatený chlapík

„Někdo mi ukradl kufřík anebo jsem ho někde zapomněl!“ V úterý 23. září po jedné hodině v noci těmito slovy častoval hlídku rozčílený muž s bydlištěm mimo Olomoucký kraj. Pětadvacetiletý mladík nebyl schopen určit místo, kde se nachází. Na linku 156 nejprve uvedl, že stojí u nemocnice. Hlídka ho zde ovšem nenalezla. Nato byl telefonicky kontaktován z operačního střediska a naveden na zjištění místa. Posléze vyšlo najevo, že je na náměstí Spojenců u kašny. Strážníci ho převezli na služebnu Policie ČR k podání oznámení. V kufříku, který postrádal, měl mít dokumenty pro finanční úřad.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...